23:56, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης: Οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες!

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, σχετικά με τους μουσικούς του δρόμου:
«Οι μουσικοί του δρόμου διαμαρτύρονται δημιουργικά, αύριο, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στη Νέα Παραλία. Και κάνουν πολύ καλά. Γιατί, από πού προκύπτει ότι είναι επαίτες και γι’ αυτό τους κυνηγάει η Αστυνομία; Από μια ξεπερασμένη νομοθεσία. Και όμως, οι μουσικοί του δρόμου ομορφαίνουν την πόλη και την καθημερινότητά μας. Προφανώς και δεν επαιτούν. Θέση μας είναι ότι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε ‘μικροπωλητές’ της τέχνης, αλλά εκφράζουν μια άποψη και έναν τρόπο ζωής.
Ως Διοίκηση πιστεύουμε στην χωρίς όρια και χωρίς ταμπέλες ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, στην τέχνη που θέλει να δημιουργήσει τα δικά της σύνορα, στους καλλιτέχνες της σκέψης, της αναζήτησης της δικής τους ελπίδας, του δικού τους ελεύθερου κοινού, πιστεύουμε και στηρίζουμε τους μουσικούς του δρόμου γιατί είναι οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα κάθε πόλης, γιατί είναι οι καλλιτέχνες της ίδιας της πόλης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στους μουσικούς του δρόμου και ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Από καιρό έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις και επαφές με μουσικούς και άλλους καλοτεχνίτες, έχουμε επικοινωνία και στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, για να μπορέσουμε σύντομα – και είμαστε σε καλό σημείο – να βρούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα, ώστε και οι μουσικοί του δρόμου να εκφράζονται και η πόλη να τους απολαμβάνει».