, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Χιου Τζάκμαν θα «μαγέψει» τον κόσμο: Πρώτες εικόνες του «The Greatest Showman»

The Greatest Showman (2017) Hugh Jackman

Η ιστορία του Π.Τ. Μπάρνουμ, του οραματιστή showman του 19ου αιώνα, γίνεται μιούζικαλ με τον Χιου Τζάκμαν να μεταμορφώνεται σε «Greatest Showman» και το οσκαρικό δίδυμο του «La La Land» Τζάστιν Πολ και Μπέντζι Πάσεκ να υπογράφουν τη μουσική.
Ο Χιου Τζάκμαν αφήνει πίσω τον Γούλβεριν και γίνεται showman. Κυρίες και κύριοι, κοντά σας ο Π.Τ. Μπάρνουμ. Και μην βιαστείτε να ρωτήσετε «ποιος;».

Ο Π.Τ. Μπάρνουμ που πέθανε μόλις 9 χρόνια πριν μπει η χιλιετία του 1900 πρόλαβε να γίνει από τους μεγαλύτερους και πλέον γνωστούς μάγους της Αμερικής του περασμένου αιώνα με ένα από τα μεγαλύτερα τσίρκο που δημιουργήθηκαν ποτέ.
Συγγραφέας, φιλάνθρωπος και ενίοτε μπλεγμένος με τα πολιτικά, ο Μπάρνουμ ξεκίνησε από τα είκοσί του κιόλας χρόνια να εκδίδει μια εβδομαδιαία εφημερίδα πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1834 και ξεκινήσει μια καριέρα στον χώρο του θεάματος, με έμφαση στην παραπλάνηση του κοινού μέσω οφθαλμαπάτης. Πέρα από αυτό, το όνομά του συνδέθηκε με την τραγουδίστρια Τζένι Λιντ, φτάνοντας να την πληρώνει 1.000 δολάρια για ένα πρόγραμμα που μέτραγε 150 βραδιές στις εμφανίσεις του.
Μετά από το φιάσκο του κοινού και την οικονομική καταστροφή, ο Μπάρνουμ εγκαινίασε ένα νοσοκομείο και έγινε ο πρώτος τη τάξει πρόεδρος, αλλά γνωστός έμεινε για τον θίασο τεράτων που περιέφερε στην Αμερική μέχρι και το 1891 που πέθανε και θάφτηκε σε ένα κοιμητήριο που σχεδίασε ο ίδιος.
Αυτή η πολυσχιδής και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα θα μεταφερθεί με πάσα προσοχή στον κινηματογράφο, με τον Χιου Τζάκμαν να έχει αγκαλιάσει από καιρό το project (άλλωστε μπλέχτηκε με τα μαγικά κόπλα από την εποχή του «The Prestige» του Κρίστοφερ Νόλαν) που περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να το προχωρήσει.
Ο Ζακ Έφρον ενσαρκώνει τον συνέταιρό του στο τσίρκο, οι Μισέλ Γουίλιαμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Ζεντάγια συμπληρώνουν θαυμάσια το καστ, οι Τζάστιν Πολ και Μπέντζι Πάσεκ, δημιουργοί των τραγουδιών του «La La Land» υπογράφουν την πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, ενώ ο Μπιλ Κόντον επιμελήθηκε το σενάριο («Θεοί και Τέρατα», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και του «Σικάγο») και ο Μίκαελ Γκρέισι τη σκηνοθεσία.
Το Entertainment Weekly αποκάλυψε τις πρώτες, μαγικές φωτογραφίες της ταινίας.



cinemag.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.