, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα "Δημήτρια" πηγαίνουν ΔΕΘ και κάνουν… επανάσταση!

Βαθιά «βουτιά» στην Τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες των 52ων Δημητρίων με αφορμή την Επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, καθώς η έκθεση Revolution in Art προσφέρει με παραστατικό τρόπο ντοκουμέντα της εποχής, εμβληματικά έργα τέχνης, κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, που «ζωντανεύουν» το χώρο της Έκθεσης και βάζουν τον θεατή στο κέντρο της ιστορίας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Περίπτερο 2 της Έκθεσης όπου και θα φιλοξενηθούν τα 52α Δημήτρια, τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό για μας αυτή η έκθεση, καθώς η Οκτωβριανή Επανάσταση είναι το πιο σημαντικό επαναστατικό γεγονός στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο πρόσθεσε, πως «μας ενδιαφέρει και η παρουσίαση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης πέρα από την εμπορική όψη».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών Έλλη Χρυσίδου,
δήλωσε ότι ο δήμος υποστηρίζει την συνεργασία των φορέων και θα συνεχίσει να την στηρίζει καθώς αποφέρει πολλά καλά αποτελέσματα.
«Με την Έκθεση πάμε χρόνια δίπλα-δίπλα, η ΔΕΘ ήταν πάντα παρούσα στα γεγονότα, όπως και στα Δημήτρια όπου σχεδιάσαμε μαζί την Έκθεση τους», σημείωσε.
«Η άποψη μας, δεν είναι ότι η τέχνη είναι κομμάτι ψυχαγωγίας, αλλά ότι η τέχνη βρίσκεται στενά στην κοινωνία», συμπλήρωσε η κ. Χρυσίδου, ενώ εξήγησε ότι ο δήμος θέλει συνδέσει τα ιστορικά γεγονότα με την τέχνη, από την μία ιστορία και γεγονότα και από την άλλη οι άνθρωποι της τέχνης.
Η χρονιά αυτή είναι συνδεδεμένη με την Ρωσική Επανάσταση επισήμανε η διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου.
«Ο επαναστατικός τρόπος σκέψης εκφράζεται πρώτα μέσα στην τέχνη», Η ιδέα της έκθεσης σύμφωνα με την ίδια, είναι να ζήσει τις εικόνες και να φύγει κάποιος έχοντας πάρει το επαναστατικό πνεύμα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ξενάγηση της έκθεσης, της οποίας μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς είναι στο 95%, με το υπόλοιπο 5% να είναι έκπληξη στους επισκέπτες στα εγκαίνια της Κυριακής, με ένα δωμάτιο αφιερωμένο στον Καζιμίρ Μαλέβιτς.

#Tags: ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.