, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το «All that Jazz» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με θέα τον Θερμαϊκό

Από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, το All that Jazz / Η παράσταση αρχίζει (1979) του Μπομπ Φόσι με τον εξαιρετικό Ρόι Σάιντερ στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πρώτη ανοιχτή προβολή του καλοκαιριού, στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού, εκεί όπου πέρυσι συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.500 θεατές για να παρακολουθήσουν το νουάρ Chinatown.
Το All That Jazz είναι σε μεγάλο βαθμό η αυτοβιογραφική ταινία του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και χορογράφου, Μπόμπ Φόσι.
Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζο Γκίντεον παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.
Η ταινία, υποψήφια για εννέα Όσκαρ κέρδισε τελικά τέσσερα ενώ κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σήμερα, στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο στην Προβλήτα Α, Λιμάνι
Ώρα προσέλευσης: 21:00 – ώρα έναρξης προβολής: 21:30

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.