, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αυτά είναι τα trailer του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τα 3 φετινά σποτ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γύρισε η Ζακλίν Λέντζου. Η βραβευμένη στις Κάννες Ελληνίδα σκηνοθέτης, με το πρώτο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στην 57η Εβδομάδα Κριτικής του φεστιβάλ με το φιλμ της Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς.
Η Ζακλίν Λέντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από το 1996 και έπειτα. Αποφοίτησε το 2013 από την Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου με την ταινία «Μπλε Δεκατρία». Η πτυχιακή της ταινία συμμετείχε σε παραπάνω από 30 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Επίσης απέσπασε σημαντικά βραβεία όπως το Χρυσό Αυγό στο Φεστιβάλ του Ρέυκιαβικ, το 1ο βραβείο στο Athnes Film&Video Festival του Οχάιο της Αμερικής. Το 2014 κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού σεναρίου του φεστιβάλ της Πάτμου για το σενάριο της ”LUZ”. To 2014 συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα: Sarajevo Talents, RIFF Talent Lab και το 2015 στο Berlinale Talents. Το σενάριο της «Αλεπού» έλαβε χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συμμετείχε στο Berlinale Short Film Station.


Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.