, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΚΘΒΕ: Τα χρέη έχουν μηδενιστεί

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι – για πρώτη φορά στη ιστορία του – έχει απαλλαγεί από το σύνολο των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων χρεών του παρελθόντος, εξέδωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Όπως αναφέρει το ΚΘΒΕ, με «τη διαρκή στήριξη της Πολιτείας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, αλλά και όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, το χρέος του ΚΘΒΕ από 8.618.585€ τον Αύγουστο του 2015 (από τα οποία 1.116.449,6€ ήταν οι οφειλόμενες αμοιβές μισθοδοσίας, 2.218.124,4€ οι πληρωτέες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα χρέη σε προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις) σήμερα έχει μηδενιστεί».
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – για πρώτη φορά στη ιστορία του – έχει απαλλαγεί από το σύνολο των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων χρεών του παρελθόντος.
Από την  ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Διοίκησης & Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ, τον Αύγουστο του 2015, ξεκίνησε η προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού των δαπανών του Θεάτρου, ενός οργανισμού με μεγάλη ιστορία και προοπτικές για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.
Έτσι, με τη διαρκή στήριξη της Πολιτείας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, αλλά και όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, το χρέος του ΚΘΒΕ από 8.618.585€ τον Αύγουστο του 2015 (από τα οποία 1.116.449,6€ ήταν οι οφειλόμενες αμοιβές μισθοδοσίας, 2.218.124,4€ οι πληρωτέες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα χρέη σε προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις) σήμερα έχει μηδενιστεί.
Παράλληλα, το ΚΘΒΕ εφάρμοσε μειωμένη Τιμολογιακή πολιτική (καθιερώθηκε για πρώτη φορά εισιτήριο των 5€ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και εισιτήριο των 10€ κάθε Παρασκευή), αλλά και δωρεάν είσοδος για τους ανέργους (πάνω από 22.500 άνεργοι έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις δωρεάν έως τέλη Απριλίου 2019). Η είσοδος για τα ΑμΕΑ είναι επίσης δωρεάν, ενώ το εισιτήριο για πολύτεκνους είναι 5€.
Σημειώθηκε, επίσης, μεγάλη αύξηση των θεατών σε σχέση με τις προηγούμενες θεατρικές περιόδους, καθώς και αύξηση των εισπράξεων των εισιτηρίων.  Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι πάνω από 200.000 θεατές παρακολούθησαν κάθε χρόνο, από το  2016 έως σήμερα, τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
Το ΚΘΒΕ ξαναβρήκε την παρουσία του ως σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της πόλης, ενισχύοντας την κοινωνική και εκπαιδευτική του πολιτική, ως οφείλει, η οποία αναδείχθηκε μέσα από δράσεις και προγράμματα σε παιδιατρικές κλινικές, φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, νεαρούς πρόσφυγες, ΑμΕΑ και ενήλικες, καθώς και με συνεργασίες με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης.
Ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η απαλλαγή από το οικονομικό φορτίο αποτελούν την εγγύηση για τη διασφάλιση της ολοένα και αυξανόμενης ανοδικής πορείας του Οργανισμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.