17:35, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Αφιέρωμα για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Κλείτου Κύρου

kleitos-kurouΕκδήλωση τιμής με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κλείτου Κύρου, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Η εκδήλωση με τίτλο «Κλείτος Κύρου, Δέκα χρόνια απουσίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 20.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Για το ποιητικό έργο του Κύρου θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας, Θανάσης Μαρκόπουλος, ενώ στο μεταφραστικό σκέλος θα αναφερθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας, Τιτίκα Δημητρούλια.
Η Μαργαρίτα Καλαφάτη και ο Γιώργος Κουμαρίδης θα επιχειρήσουν μια περιδιάβαση στη ζωή και το έργο του Κύρου, μέσα από τεκμήρια του αρχείου του στο ΕΛΙΑ- ΜΙΕΤ, ενώ ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, θα μιλήσει για τη φωτογραφική ματιά του.
Ποιήματα θα διαβάσουν ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ, Κώστας Σαντάς και η ποιήτρια και φιλόλογος, Βικτωρία Καπλάνη.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κορδομενίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.