03:08, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

«Άγραφα Γεγραμμένων»: Ζωή είναι, ζήσε την!

Πόσο καιρό έχετε να γοητευθείτε από την παρουσία κάποιου ανθρώπου στη ζωή σας; Το ξέρω. Κι εγώ έτσι αισθανόμουν. Εκεί που όλα έστεκαν ασάλευτα, εκεί ακριβώς που η όσφρηση και η γεύση είχαν κορεσθεί, εμφανίσθηκε ο Λούκας! Ένα email με τίτλο «Ζωή είναι, ζήσε την!» ήταν αρκετό για να ταράξει τα νερά. Τι να πρωτοαπαντήσω στα θεμελιώδη ερωτήματα του συνομιλητή μου; «Διανοήθηκες ποτέ πως μέσα από τη σκέψη σου γίνεσαι ο κύριος διαμορφωτής του πεπρωμένου σου; Μιλάς με τον εαυτό σου; Έχεις συνείδηση του διαλόγου και των επιπτώσεων του πάνω στη ζωή σου; Όταν του μιλάς νομίζεις πως μπορείς να του λες τα πάντα; Από την άλλη ακούς τις σκέψεις σου; Συνειδητοποιείς το πως και πόσο αυτές επηρεάζουν την πορεία της ζωής σου; Σε απασχόλησε το πως εμείς οι ίδιοι μπορεί να γινόμαστε και φίλοι και εχθροί του μυαλού και των σκέψεων μας.» Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται, έως ότου το email έγινε βιβλίο και το βιβλίο στάση ζωής.

«Ζωή είναι, ζήσε την» είναι ο τίτλος της εμβληματική ιστορία ζωής που αριστοτεχνικά έχει κεντήσει ο Λούκας Αριστοδήμου, διερευνώντας με ρεαλιστικό χιούμορ, την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, ανάμεσα στο παρελθόν που αγκιστρώνεται στο παρόν και το παρόν που δεν μπορεί να το εξημερώσει, ανάμεσα στην αναγκαία μνήμη και την εξίσου αναγκαία λήθη. Ο προικισμένος Αριστοδήμου συνθέτει ένα πολυδιάστατο, ώριμο έργο, που διαβάζεται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Προσωπικά το συναισθάνομαι ως μια αφήγηση, μια κατάδυση στη ζωή των προσώπων, του μύθου, που μας οδηγεί σε μια εσωτερική ανάγνωση, αναζητώντας βαθύτερες τομές στη δική μας ζωή. Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί ως έργο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου από τις εκδόσεις Αρχύτας και διατίθεται διεθνώς.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας και εκλεκτός συγγραφέας Λούκας Αριστοδήμου με την ευφυία του νου και τη μαεστρία της πέννας του μας χαρίζει ένα σύγχρονο φιλοσοφικό διήγημα. Μέσα στο συγκεκριμένο έργο, όσοι τον γνωρίζουν καλά έχουν το προνόμιο να «διαβάζουν» πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Ο Δρ. Λούκας Αριστοδήμου γεννήθηκε σε πολυμελή φτωχή οικογένεια της Πάφου. Μεγάλωσε στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού και από το 1980 ζει στην Λευκωσία. Αποφοίτησε με άριστα και το χρυσό μετάλλιο ήθους και επίδοσης από το Εξατάξιο Τμήμα της Τεχνικής Σχολής Λεμεσού. Σε όλα τα χρόνια είχε ολική υποτροφία και το ετήσιο αριστείο. Σπούδασε με κυβερνητική υποτροφία στο Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου, απ’ όπου πήρε με 10 άριστα το Δίπλωμα Μάστερ (M.Sc) στη Μηχανολογική Τεχνολογία. Ακολούθως και ένεκα της επίδοσης του και της πρωτοτυπίας της διατριβής του, του προσφέρθηκε νέα υποτροφία και πήρε Διδακτορικό (Ph.D) στην Οργάνωση και Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Έκανε πρόσθετες σπουδές στην Αγγλία, στη Σουηδία και στη Γερμανία, στην Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στη Ρομποτική Τεχνολογία, στη Συμβουλευτική Επιχειρήσεων, στη Διαπραγματευτική Τέχνη, και στις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει τους τίτλους του Ευρωμηχανικού (EurIng) και του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου (CFA).

Αγαπητέ αναγνώστη, αγαπητή αναγνώστρια, άφησε τα ευγενικά μάτια του συγγραφέα με τρυφερότητα αλλά και απαρασάλευτη αποφασιστικότητα να σε ταξιδέψουν, εκτίμησε τους καρπούς που σου προσφέρονται, απόλαυσε τη διαδρομή, ζωή είναι, ζήσε την!