05:29, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, ο Κύπριος επιστήμονας που δίνει το «Επιπλέον» στη Λογοτεχνία

Γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Παραγωγός Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου www.cultural–association.org

Ο Αριστοβάθμιος διδάκτωρ στατιστικής, μαθηματικός – οικονομολόγος, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης και νυν Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, είναι ο συγγραφέας των ποιητικών συλλογών «Κούρος και Κόρη», «Έρως, Μύθος, Βάθος, 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια» και του θεατρικού έργου «Εγώ ο σωσίας του Χίτλερ», τα οποία κυκλοφορούν από τον ΣΠΕΚ και τις εκδόσεις Αρχύτας, ενώ σύντομα αναμένεται το έργο του με τίτλο «Η Κύπρος στον Αγώνα του 1821», ιστορική μελέτη.

Ο Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης είναι ένας σύγχρονος λόγιος άνθρωπος, με παιδεία υψηλών αξιών, ζει αφοσιωμένος στον Πολιτισμό, στις Τέχνες και στα Γράμματα, εργάζεται ακατάπαυστα με στόχο την ευγενή δημιουργία και την ανιδιοτελή προσφορά μέσα από το συγγραφικό – λογοτεχνικό του έργο και την καθοριστική δράση του στον κοινωνικό πολιτισμό της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού. Το σύνολο του έργου του επιβεβαιώνει πως ‘το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν’, µε ένα στέρεο λογοτεχνικό αντρικό λόγο. Οι ιδέες, ως αιώνιες κι ακατάλυτες, βρίσκουν τον τρόπο τους – μέσα από τη γραφή του – να επανέρχονται στη ζωή µας και να εµπνέουν δημιουργούς και αναγνώστες. Ξεκάθαρα βρισκόµαστε στο καταστάλαγµα της σοφίας των ανθρώπων, που µπορούν άνετα να αποδώσουν αυτή τη συµπύκνωση νοηµάτων και λόγων. Με το έργο αυτό νιώθει κανείς ότι η ζωή συνεχίζεται στον αιώνα, γιατί έχει τη διάσταση της αιωνιότητας, που κερδίζουν οι άνθρωποι του πνεύµατος ως ‘οι εν κόσµω δηµιουργοί’. Κάθε έργο του Δρ Ιωσηφίδη μας δίνει τη χαρά της µελέτης και συµβάλει στην ενδυνάµωση της σκέψης, στον εµπλουτισµό του εσωτερικού µας κόσµου. Πρόκειται για λογοτεχνική γραφή του µέτρου και του κάλλους, µα και της εγρήγορσης, της αφύπνισης, της αντίστασης ενάντια σε όσα µας κατατρύχουν και μας εξευτελίζουν ως ανθρώπινα όντα! Ένα έργο που ανοίγει νέους δρόµους και µας καλεί να τους βαδίσουµε. Ο Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης με γραφή του αγγίζει το επιπλέον, το ανείπωτο, αυτό που δεν μπορεί να εκφραστεί.

Τα βιβλία διατίθενται σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας, Κύπρου και εξωτερικού. Για ειδικές παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο (0030) 2103605305.