Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Λαβράνος

spvfyrksuz5513e35b4b9d9

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Λαβράνος, συνθέτης για τον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος είχε γράψει την πασίγνωστη επιτυχία «Χάλι γκάλι» που τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η σοφερίνα». Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 15:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Γεράσιμος Λαβράνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935 και ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρό παιδί. Σε ηλικία 11 ετών έπαιζε κόρνο στη φιλαρμονική Εταιρεία «Ν. Μάντζαρος». Στη συνέχεια ακολούθησε θεωρητικά μαθήματα και μαθήματα πιάνου. Στο σπίτι του δασκάλου του, Σπύρου Μεταλληνού, ανακάλυψε κάποιες παρτιτούρες του Γκέρσουιν και του Κόουλ Πόρτερ και άρχισε να συναρπάζεται από τη τζαζ.
Το 1958 έγραψε το πρώτο του τραγούδι, «Χέρι χέρι», σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη, το οποίο γυρίστηκε σε δίσκο (1959) κάνοντας μεγάλη επιτυχία. Μέχρι το 1968 ο Γεράσιμος Λαβράνος γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Ερμηνευτές, όπως ο Σώτος Παναγόπουλος, ο Τζίμης Μακούλης, η Τζένη Βάνου, η Γιοβάνα, η Μπελίντα, το Τρίο Καντσόνε, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, με την οποία έδωσε και συναυλίες στη Βραζιλία το 1968, ο Γιάννης Βογιατζής, η Πόπη Αστεριάδη, η Καίτη Χωματά και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι τραγουδιστές, έκαναν γνωστές τις συνθέσεις του.
Στον κινηματογράφο επένδυσε με τη μουσική του περίπου 25 ταινίες, επτά της «Φίνος Φιλμ», με τελευταία την «Αγώνας Χωρίς Τέλος» το 1979.
 
 
Πηγή: protothema.gr