, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Έκθεση αφισών-κοστουμιών από τον ελληνικό κινηματογράφο

ellinikos-kinimatografos

Μια εντελώς πρωτότυπη έκθεση με εκατοντάδες αφίσες και κοστούμια γνωστών πρωταγωνιστών από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, από τις ταινίες που είδαν γενιές και γενιές Ελλήνων, διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ – Μ.Α.Ζ.Ι.» στην Θεσσαλονίκη, για να ενισχύσει τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι..

Η έκθεση αυτή, που περιλαμβάνει 550 αφίσες από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες, συνδιοργανώνεται από την Μ.Α.Ζ.Ι. και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει  τουλάχιστον δύο μήνες.

Παράλληλα, θα εκτίθενται και θεατρικά-κινηματογραφικά κοστούμια και ρούχα εποχής που φόρεσαν πολύ γνωστοί Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Μυράτ, η Μελίνα Μερκούρη, η Άννα Καλουτά, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Έλενα Ναθαναήλ, η Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Τα κοστούμια προσφέρθηκαν ευγενικά για τις ανάγκες της έκθεσης από το θεατρικό βεστιάριο «Το Βεστιάριο» της Αθήνας, ενώ οι αφίσες προέρχονται από τη συλλογή του αείμνηστου φροντιστή και συνεργάτη της κινηματογραφικής εταιρίας «Φίνος Φιλμ» Παντελή Παλιεράκη, τις οποίες προσέφερε η οικογένεια Παλιεράκη για την έκθεση, και από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Μ.Α.Ζ.Ι. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Διάρκεια έκθεσης:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου έως Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Τετάρτη: 18:00 – 21:30,

Πέμπτη και Παρασκευή: 20:00 – 23:00,

Σάββατο: 17:00 – 23:00

Κυριακή: 10:00 – 21:30