Φεστιβάλ… χιούμορ σήμερα στο ΑΠΘ!

AUTH
ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr/
Το περισσότερο γέλιο από την πλευρά του κοινού διεκδικούν το βράδυ πέντε ομάδες φοιτητών που θα συμμετέχουν στην κεντρική παράσταση και συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Θεατρικού Φεστιβάλ «KVN – Το χιούμορ ενώνει τη νεολαία».
Πάνω από 20 άτομα θα διαγωνιστούν στις πέντε το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε ένα είδος stand up comedy, στο πλαίσιο διοργάνωσης η οποία μετρά 10 χρόνια.
«Το Φεστιβάλ έχει στο ενεργητικό του 10 χρόνια. Τα τελευταία πέντε έχουμε και διεθνείς συμμετοχές. Φέτος συμμετέχουν νέοι από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ουκρανία και τη Ρωσία», επισημαίνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο Ηλίας Μουρατίδης, γενικός γραμματέας του Κέντρου Υποστήριξης Νεολαίας «Αιγαίου» Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημαίνει, κεντρικό στοιχείο της διοργάνωσης που άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Kassandra Mare» στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, είναι η χιουμοριστική διάθεση καθώς στις παραστάσεις σατιρίζεται ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί από την πολιτική, την κοινωνία, το περιβάλλον, τους νέους, το θέατρο και τη μουσική. Παράλληλα, νέοι και νέες από διαφορετικές χώρες ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνωρίζονται μεταξύ τους.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιό του πραγματοποιούνται επίσης σεμινάρια με θέματα ««Καλλιτεχνική – υποκριτική ικανότητα» και «Το σχολειό του KVN»», αθλητικοί αγώνες, καθώς και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.