Η εξάχρονη Θεσσαλονικιά που βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας!

4
Το «Βραβείο Εξαιρετικής Δημιουργία» για το εικαστικό έργο της με τίτλο «Το σχολείο με τα ζωάκια στην αυλή»…
—-
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στην σκιά της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου, σε μια εκδήλωση που είχε την χαρά να φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά, βραβεύτηκε η μαθήτρια της περσινής τάξης του νηπιαγωγείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης   Δέσποινα-Ειρήνη  Τριανταφυλλίδου για την συμμετοχή της στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα “Η ιστορία του σχολείου μου, που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας.
Στον διαγωνισμό που απευθυνόταν σε μαθητές Α/θµιας και Β/θµιας εκπαίδευσης, συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά από εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, τα οποία δημιούργησαν έργα με στόχο τη γνωριμία τους με την ιστορία του σχολείου τους, την ανάδειξη της, αλλά και τη δημιουργική έκφραση. Τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια συμμετείχαν με ταινίες μικρού μήκους ή πολυμεσικές παρουσιάσεις, ενώ τα νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις.
Η εξάχρονη θεσσαλονικιά μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Δέσποινα-Ειρήνη  Τριανταφυλλίδου έλαβε το «Βραβείο Εξαιρετικής Δημιουργία» για το εικαστική έργο της με τίτλο «Το σχολείο με τα ζωάκια στην αυλή», το οποίο της απονεμήθηκε από την παρουσιάστρια και συγγραφέα κ. Μαρί Κυριακού που βράβευσε τους μαθητές των νηπιαγωγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσποινα-Ειρήνη ήταν η μοναδική μαθήτρια που βραβεύτηκε ατομικά και όχι για συλλογικό έργο.
Η βράβευση έγινε στο επιβλητικό και κατάμεστο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτείας, των τεχνών, των γραμμάτων, των επιστημών, της δημοσιογραφίας και της πολίτικης, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, η τέως υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, η βουλευτής Λάρισας κα Άννα Βαγενά, η βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα Γεωργία Γεννιά, συγγραφείς όπως η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, η Μαρία Ρουσάκη, η Ιωάννα Μπουλντούμη, η Αργυρώ Μουντάκη, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και η Πέγκυ Φούρκα, καθως και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαδάκης, Όλγα Μπατή και Ελένη Πλαβούκου.
Ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα όταν ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, απένειμε βραβεία σε σχολεία που διακρίθηκαν, αλλά και με το με το χιούμορ της επίσης αγαπημένης συγγραφέως και μέλους της Επιτροπής, Αγγελικής Βαρελλά.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, μετά την ομιλία της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Αικατερίνη Χαριοπολίτου, τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του ΕΚΕΔΙΣΥ Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή. Επίσης παρουσιάστηκαν αφιερώματα στα Σχολεία της Κωνσταντινούπολης,  Ζωγράφειο και Βλάγκας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.