10:11, Τετάρτη
19 Ιανουαρίου 2022

Η ζωγράφος Αρίστη Χατζησάββα φιλοτεχνεί για το 2021 τα Βραβεία για τις Διεθνείς Βραβεύσεις του ΣΠΕΚ

Η ζωγράφος Αρίστη Χατζησάββα φιλοτεχνεί για το 2021 τα Βραβεία
για τις Διεθνείς Βραβεύσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, «Βραβείο Ανθρωπισμού» και «Βραβείο Λογοτέχνη»

Η στήριξη και η ανάδειξη του πολιτισμού μας θα έπρεπε να αποτελεί όραμα όλων. Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στους ‘Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς με τον υπόλοιπο κόσμο, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας το έργο τους τοπικά και διεθνώς και γνωστοποιώντας το στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέσα από τις δράσεις του γνωρίζουμε και μαθαίνουμε για σπουδαίες και φωτεινές προσωπικότητες, όπως τα τέσσερα τιμώμενα πρόσωπα που βραβεύονται, τη κυρία Πουλχερίου και τους κυρίους Πούχνερ, Χριστοδουλίδη και Φωστιέρη και για τη τεράστια και θαυμαστή προσφορά τους στα γράμματα και το πολιτισμό. Τέσσερεις άνθρωποι που πιστεύουν στις ανθρώπινες αξίες και στη πρόοδο και χαράζουν μια παραδειγματική και αξιοζήλευτη πορεία.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που δημιούργησα ως ζωγράφος τα τέσσερα έργα των βραβείων και το θεωρώ ως ελάχιστη προσφορά μου προς ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ΣΠΕΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου ώστε να μου αναθέσουν να φιλοτεχνήσω τα βραβεία.

Η ζωγραφική ήταν ανέκαθεν κάθαρση ψυχής και εξωτερίκευση συναισθημάτων, όπως επίσης και έκφραση της αντίληψης του καλλιτέχνη για τον κόσμο. Μέσα από τα έργα μου πολλές φορές εκφράζω τις ανησυχίες μου ή τους προβληματισμούς μου και άλλες φορές απλά υμνώ το ανθρώπινο σώμα ή αφήνω την ψυχή μου να οδηγεί το χέρι μου και όπου με βγάλει και αυτό είναι η απόλυτη ελευθερία στη δημιουργία, που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου και μέρος της εξέλιξης μου ως άνθρωπος. Με βοήθησε να ξεδιπλώσω πτυχές του εσωτερικού μου κόσμου και να απελευθερώσω την ενέργεια που κρυβόταν μέσα μου.

Η δημιουργία δίνει νόημα και αξία στη ζωή. Εμείς οι άνθρωποι ερχόμαστε και φεύγουμε από από αυτό το κόσμο , ο πολιτισμός όμως μένει και αν καταγράφεται τότε περνά από γενιά σε γενιά και γίνεται μέρος της ιστορίας μας.

Αρίστη Χατζησάββα

Σημείωση: Το διήμερο Διεθνών Βραβεύσεων και Έκθεσης Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, 11:00-14:00 και 17:00-21:00 έκαστην ημέρα, στο μέγαρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38, αίθουσα τέχνης. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τμήμα Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.