21:11, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Λούνα παρκ εγκαταστάθηκε σε αρχαιολογικό χώρο στη Χαλκιδική!

loynaparkk
Στα δικαστήρια προσέφυγαν κάτοικοι από τη Φούρκα Χαλκιδικής υποστηρίζοντας πως ο δήμος Κασσάνδρας «έδωσε παράνομα άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης σε λούνα παρκ, σε χώρο που έχει οριστεί ως αρχαιολογικό πάρκο».
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας συγκροτήθηκε Διαχειριστική Επιτροπή Συγκροτήματος Πανόραμα στη Σκάλα Φούρκας, που συνέλεξε έγγραφα από την αρχαιολογική υπηρεσία και κατατέθηκαν τόσο στον δήμο, όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Επίσης, κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας. Η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου υποχρεώνει την επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών να μετακινηθεί από τον χώρο μέχρι τις 21 Αυγούστου.
«Μας ενημέρωσε ο δήμος ότι ξεκίνησε η διαδικασία ανάκλησης της άδειας, ωστόσο, καθυστερεί σκοπίμως», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Κατερίνα Νικολαϊδου.
Σύμφωνα με τους κατοίκους «στον περιφραγμένο χώρο όπου στήθηκε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών ανακαλύφθηκαν, πριν από χρόνια, τα ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού».
Πηγή: newsbeast.gr
ΦΩΤΟ αρχείου