, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Νανά Παλαιτσάκη-Δημήτρης Τσουκνιδής: Υπογράφουν έναν πανέξυπνο, πρακτικό οδηγό γυναικείας επιβίωσης

Αληθινές ιστορίες και πρακτικές συμβουλές

Η έμπειρη δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη αφηγείται, με γραφή γρήγορη και χρονογραφηματική, δέκα πραγματικές ιστορίες γυναικών. Τη σκυτάλη παίρνει ο Δημήτρης Τσουκνιδής ο οποίος, με βάση τις ιστορίες αυτές, προτείνει λύσεις που στηρίζονται σε έγκριτες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

Το «Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!» δεν είναι ένα ακόμη εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Είναι ένα πολύτιμο, διαδραστικό βιβλίο, ένα βιβλίο-σχολείο ζωής για κάθε γυναίκα που αξίζει να διεκδικήσει τη χαρά, την αγάπη, την αφθονία, τον έρωτα, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης, ηλικίας ή εξωτερικής εμφάνισης.

Οι αναγνώστριες θα ταυτιστούν με την Άννα, την Ειρήνη, την Νένα, την Σύλβια, την Μάρω  και όλες τις άλλες ηρωίδες γιατί είναι πρόσωπα πέρα για πέρα υπαρκτά, ενώ θα βρουν, ούτε ένα ούτε δύο αλλά πενήντα πρακτικά «εργαλεία» και λύσεις, ώστε ν’ απαλλαγούν από τα βαρίδια, ν’ απελευθερωθούν και να χαρούν τις στιγμές της ζωής της. Γιατί η ζωή μας είναι μία και είναι πολύτιμη!

Οι συγγραφείς

Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην περιοχή του Παπάγου. Είναι μαμά του Αλέξη που της λείπει πολύ, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια σπούδασε και εργάζεται στην Γερμανία.

Τα τελευταία 32 χρόνια εργάζεται ακατάπαυστα ως δημοσιογράφος, παραγωγός εκπομπών, αρχισυντάκτρια, ραδιοφωνική παραγωγός, υπεύθυνη επικοινωνίας, αρθρογράφος, χρονογράφος, ρεπόρτερ σε Αντένα, Σκάι, Σταρ, Alter, Epsilon. Έχει μεταδώσει για τον Αντένα ρεπορτάζ από τον Πόλεμο στον Περσικό, καθώς βρέθηκε στο Ισραήλ λίγες μέρες μετά την εισβολή του Σαντάμ στο Κουβέιτ.

Έχει διαχειριστεί περισσότερες από 120.000 ώρες τηλεοπτικού «αέρα» και έχει κάνει συνεντεύξεις σε περισσότερα από 1500 πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έχει κάνει απίθανες γκάφες κατά την διάρκεια απευθείας μεταδόσεων και θέλει να ελπίζει ότι γέλασαν χιλιάδες άνθρωποι εξαιτίας της.

Πριν ξεκινήσει τα δελτία ειδήσεων και την δημοσιογραφία, δίδαξε τρία χρόνια στην σχολή του Πολεμικού Ναυτικού διεθνείς σχέσεις και κοινωνιολογία, καθώς κατέχει τ’ αντίστοιχα πτυχία και μεταπτυχιακά. Λατρεύει την μουσική και τον David Bowie, αγαπά πολύ την γυμναστική, δεν τρώει κρέας και προσπαθεί για τα τετράποδα που υποφέρουν.

Αυτό το βιβλίο είναι το πέμπτο της στην σειρά, καθώς έχουν προηγηθεί τα εξής: Κυρίες και Κύριοι Καλησπέρα σας (Αστάρτη), Εγώ και ο Ψυχίατρος (Λιβάνης), Και τώρα τι κάνουμε; (Δυάς), Ο Νεράιδος στην Νεραϊδοχώρα (Δυάς).

Ο Δημήτρης Τσουκνιδής είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και θεωρητικός της επικοινωνίας με σπουδές στις Συμπεριφoρικές επιστήμες (ΑBH, SHC, MMHA, HTA, BHRTI, ABNLP). Δημιουργός και εισηγητής της εκπαιδευτικής μεθόδου “RE.B” (6ο συνέδριο Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

Δίδαξε για πάνω από 15 χρόνια συγγραφή αποδεικτικού δοκιμίου και ανάπτυξη λογικής επιχειρηματολογίας σε μαθητές Λυκείου, υποψηφίους Νομικών σχολών. Ως εισηγητής της μεθόδου ΗΤ εργάζεται στο πεδίο Solution-focused brief therapy (SFBT), βοηθώντας ανθρώπους με κρίσεις πανικού και φοβίες.

Χαλαρώνει παρακολουθώντας τους «Απαράδεκτους» της Δήμητρας και τις «Χάριτες» του Μιχάλη και του Θανάση. Έχει υιοθετήσει ένα αδεσποτάκι, τον Φοίβο. Διασκεδάζει παίζοντας στο πιάνο τραγούδια του (συνθέτη) Φοίβου. Μένει (προς το παρόν) στην Ελλάδα με τη σύντροφό της ζωής του, Φοίβη. Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο θα βρείτε στην προσωπική του σελίδα: www.tsouknidis.gr