«Ο Προφήτης»: Μια διαφορετική ελληνική κινηματογραφική ιστορία (ΦΩΤΟ)

«Ο Προφήτης» ειναι η ιστορία ενός στρατιώτη που σε καιρό πολέμου καταφτάνει σε ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκει, διαπιστώνει πως οι επισκέπτες που κατοικούν τον χώρο, πασιφιστές που αρνούνται να πολεμήσουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μπορεί και να γνωρίζουν κάτι γι’αυτον.

 
Έμπνευση για την ταινία στάθηκε το βιβλίο του Δ. Δημόπουλου «Στο Άδυτο των Ελληνικών Μαντείων» το οποίο ασχολείται με το ­υποτιμημένο ­φαινόμενο των ελληνικών μαντείων. O σκηνοθέτης Δημήτρης Πούλος δεν έμεινε εκεί όμως και σύντομα, η σκέψη του άρχιζε να τριγυρίζει την ιδέα μιάς ιστορίας γύρω απο την πιθανότητα μιας σύγχρονης Πυθίας ή ενός Προφήτη…
Οχτώ χρόνια μετά, είναι πλέον μια ολοκληρωμένη ταινία.

Ο «Προφήτης» είναι ένα μυστήριο μέσα σ’ένα άλλο μυστήριο, μέσα σε μια ταινία περιπέτειας. Οτιδήποτε κι αν λέγαμε για την πλοκή θα κατέστρεφε την απόλαυση της θέασης σε μια ταινία που θέτει δύσκολες ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις. Για τον κάθε θεατή ξεχωριστά θα είναι ένα προσωπικό ταξίδι.

Κάνοντας σινεμά στην Ελλάδα σημαίνει δημιουργώ, αγωνιώ, στοχάζομαι και πάνω απ’όλα χρησιμοποιώντας αυτο το υπέροχο τοπίο και το  μυθολογικό  υπόβαθρο ο σκηθέτης θέτει ένα μοντέρνο πλαίσιο για να ταξιδέψει τον θεατή. Όπως λέει και ο ίδιος ο Δημήτρης: “Πιστέψτε με, χωρίς την ενεργή συμμετοχή του θεατή δεν υπάρχει διάδραση και άρα, δεν υπάρχει σινεμά.”

«Ο Προφήτης» έρχεται στην Αλκυονίδα από 21 Απριλίου
athensmagazine.gr