, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός Σιλβάνα Παμπανίνι

silvana
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Σιλβάνα Παμπανίνι.
Απεβίωσε στη Ρώμη μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της Ιταλίας και να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Στην αρχή δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά στη συνέχεια προέκυψαν κάποιες επιπλοκές.
Από τις βραβευμένες καλλονές στον διαγωνισμό Μις Ιταλία του 1946, προικισμένη τραγουδίστρια, εργάσθηκε με σκηνοθέτες όπως οι Λουίτζι Τζάμπα, Λουίτζι Κομεντσίνι, Πιέτρο Τζέρμι και Ντίνο Ρίζι.
Η κριτική εκθειάζει την ερμηνεία της, με συμπρωταγωνιστή τον Βιττόριο Γκάσμαν, στο έργο Γκάουτσο, του 1964, ενώ ο Ιταλικός Τύπος επανήλθε, συχνά, στον έρωτα (ο οποίος δεν βρήκε ανταπόκριση) του κωμικού ηθοποιού Τοτό, για την σαγηνευτική αυτή ηθοποιό.
Είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο, με δική της απόφαση, πριν σχεδόν πέντε δεκαετίες. Μόνη εξαίρεση, η συμμετοχή στο έργο Il Tassinaro (o Ταξιτζής) του 1983, με τον ηθοποιό Αλμπέρτο Σόρντι.
Η Σιλβάνα Παμπανίνι, όμως, έστω και μακριά από το κινηματογραφικό γίγνεσθαι, σχολίαζε μέχρι πρόσφατα με ιδιαίτερα πνευματώδη και κάποιες φορές καυστικό τρόπο, τις κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις της χώρας της.
silvana2