23:42, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Πετυχημένη η φετινή χρονιά για τα θερινά σινεμά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

therino-cinema-panoaramaΚινηματογραφική παράδοση δημιουργεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς τη φετινή χρονιά λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία δύο δημοτικά θερινά σινεμά και μια δημοτική κινηματογραφική λέσχη.

Στο Πανόραμα οι δημότες  αλλά και πολλοί Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για 14η συνεχή χρονιά ταινίες πρώτης προβολής και ιδιαίτερης ποιότητας στο θερινό σινεμά «CINE ΠΑΝΟΡΑΜΑ». Οι σινεφίλ ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά με θέρμη στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο δήμος μας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν κατά 80% ταινίες πρώτης προβολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φετινό καλοκαίρι έσπασαν εκ νέου τα ταμεία του θερινού μας σινεμά, καθώς καταγράφηκε νέα αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οσο για τα κινηματογραφικά «χιτ» του καλοκαιριού,  αυτά ήταν οι ταινίες «Ο κανόνας της σιωπής» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, «Ο γάμος της χρονιάς» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Νταϊάν Κίτον, «Ο έρωτας είναι…» με τον Πιρς Μπρόσναν και «Ο υπέροχος Γκάτσμπυ» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πρεμιέρα έκανε φέτος στις 3 Ιουλίου ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «CINE ΠΥΛΑΙΑ», ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά, προσφέροντας ποιοτικές ταινίες και όαση ψυχαγωγίας στους δημότες της Πυλαίας. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, ενώ και εδώ ξεχώρισαν οι ίδιες ταινίες, με τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» να αποτελεί την πιο δημοφιλή ταινία του καλοκαιριού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φετινό χειμώνα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά η δημοτική κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη, που ξεκίνησε πέρσι τις προβολές στην ανακαινισμένη αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στην πρώην κοινοτική αίθουσα του δήμου Χορτιάτη. Και εδώ οι ταινίες που παρουσιάστηκαν φέτος ήταν ποιοτικές, ενώ ο κόσμος και οι πολίτες της περιοχής αγκάλιασαν με θέρμη αυτόν τον νέο πολιτιστικό θεσμό.