Κάτω από τα άστρα με ποπ κορν και μπύρα…

therina-cinema-thema-k
Της Χρύσας Κυριακού
Με τη μυρωδιά από αγιόκλημα και γιασεμί, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα ή κρασί οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία στα θερινά ιδιωτικά και δημοτικά σινεμά της πόλης. Η προβολή στο μεγάλο πανί, ο ήχος από τα μεγάφωνα, τα σιδερένια τραπεζάκια με τις καρέκλες του σκηνοθέτη αλλά και η μυρωδιά του ποπ-κορν που μπλέκεται με το άρωμα των λουλουδιών, φαίνεται πως έχουν κερδίσει τους κινηματογραφόφιλους, οι οποίοι ψηφίζουν σταθερά υπέρ των θερινών σινεμά.
Οι θερινοί κινηματογράφοι: «Άλεξ» στη διασταύρωση Ιασονίδου με Ολύμπου, «Απόλλων» στη Σχολή Τυφλών, «Ελληνίς», απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, «Ναταλί» στην παραλία στο ύψος της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, «Πανόραμα» στο Πανόραμα, «Πυλαία» στην Πυλαία, «Άλσος» στις Συκιές, «Παράδεισος» στη Νεάπολη, «Αύρα» στην Καλαμαριά και «Θερμαΐς» στη Θέρμη άνοιξαν πριν λίγες ημέρες τις πύλες τους για να μας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
Στην Πυλαία και το Πανόραμα
Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη λειτουργούν δύο θερινοί κινηματογράφοι στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη που εδώ και αρκετά χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες υλοποιείται ένα πρόγραμμα που φέρνει τη μεγάλη οθόνη πιο κοντά στους κατοίκους της περιοχής. Άλλωστε στόχος της διοίκησης είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη να χαρακτηρίζεται ως ο δήμος της έβδομης τέχνης, αφού πλέον οι δημότες του μπορούν να περνούν όμορφες καλοκαιρινές νύχτες στους δύο θερινούς κινηματογράφους. Στο Σινέ «Πανόραμα» που λειτουργεί εδώ και δεκατέσσερα συναπτά έτη, ήρθε να προστεθεί από πέρυσι και το Σινέ «Πυλαία», του οποίου οι προβολές ξεκίνησαν από τις 2 Ιουλίου και θα συνεχιστούν για όλο το καλοκαίρι.
Στη Νεάπολη και τις Συκιές
Παρόντες στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με τ’ αστέρια είναι από την περασμένη Δευτέρα οι λάτρεις της 7ης Τέχνης και πιστοί υποστηρικτές της μαγείας των θερινών σινεμά στο δήμο Νεάπολης – Συκεών. Ο «Άλσος» στη Δημοτική Ενότητα Συκεών και ο «Παράδεισος» στη Δ.Ε. Νεάπολης του περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν ταινίες της επιλογής τους, μέσα σε καταπράσινες οάσεις μακριά από τις οχλήσεις της πόλης και τις φορτωμένες έννοιες κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 22 ταινίες και συνολικά 116 προβολές. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.
Στην Καλαμαριά
Στο φυσικό ειδυλλιακό χώρο της Αρετσούς, δίπλα στο κύμα, στήθηκε και λειτουργεί από το 1988 ο δημοτικός κινηματογράφος «ΑΥΡΑ». Οι ταινίες που επιλέχθηκαν και ορισμένες εξ αυτών είναι πρώτης προβολής θα δώσουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν και να απολαύσουν τις καινούριες αλλά και όσες δεν είχαν την ευκαιρία να δουν στις χειμερινές αίθουσες. Τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα το εισιτήριο κοστίζει όσο και στα χειμερινά σινεμά ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχει η προσφορά εισόδου δύο ατόμων με ένα εισιτήριο. Είναι πάντως σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι στο χώρο αυτό υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
Στη Θέρμη
Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Θερμαΐς» στη Θέρμη προβάλει ταινίες από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και ταινίες πρώτης προβολής ελληνικές και ξένες , δίνοντας μια νότα νοσταλγίας, γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε πιο «ξένοιαστες» εποχές… Η πρώτη κινηματογραφική προβολή αναμένεται στα μέσα Ιουλίου με την είσοδο για το κοινό να είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες και τις ώρες προβολής τους μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    2310265884 – 2310269403
ΑΛΣΟΣ 2310200190
ΑΠΟΛΛΩΝ          2310828642
ΑΥΡΑ     2310454525
ΕΛΛΗΝΙΣ              2310292304
ΝΑΤΑΛΙ                2310829457
ΠΑΝΟΡΑΜΑ      2310346720
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ      2310631700
ΠΥΛΑΙΑ                2313302635