, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Βαλκανικοί ρυθμοί, ποίηση και παράδοση στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

φεστιβαλΣτους δρόμους της παράδοσης αλλά και της πρωτότυπης δημιουργίας θα κινηθούν οι τρεις διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις που  ετοίμασε για το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, το Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι τρεις αυτές ξεχωριστές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25, Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πέμπτη 25 Ιουνίου
«Ηλιοείδεια – Χαρμολύπη» του Ηλία Παπαδόπουλου
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το μουσικό δρώμενο «Ηλιοείδεια – Χαρμολύπη» σε μουσική και στίχους Ηλία Παπαδόπουλου. Θα ακουστεί στην αφήγηση το «Θερινό Ηλιοστάσιο» του Γιώργου Σεφέρη. Παίζουν τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του τμήματος ΜΕΤ – Κατεύθυνση «Ελληνική Παραδοσιακή (Δημοτική) Μουσική», σε επιμέλεια Ηλία Παπαδόπουλου.
Επίσης, θα παρουσιαστεί η «Σύνθεση για Κρουστά» του Αλέξανδρου Ριζόπουλου και η «Της Ζωής Δροσοπηγή» του Νίκου Σαριλάκη.
Κυριακή 28 Ιουνίου
Αφιέρωμα στη μουσική της Αρμενίας, σε επιμέλεια Σωκράτη Σινόπουλου. Αρμένικα τραγούδια, σκοπούς και συνθέσεις Αρμενίων της διασποράς.
Βαλκανικοί Ρυθμικοί Κύκλοι, σε επιμέλεια Κώστα Πουλιανάκη. Δύο μουσικές ενότητες για την ανάδειξη ρυθμικών κύκλων που απηχούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Τέλος, θα παρουσιαστεί και η Σύνθεση «Τιρκουάζ» του Αλέξανδρου Ριζόπουλου
Δευτέρα 29 Ιουνίου
«Ηλιοδρόμιο» του Ηλία Σαρηγιαννίδη.
Πρόκειται για την πτυχιακή παρουσίαση, που θα γίνει αφενός με δύο έργα με συμφωνική ορχήστρα και σύνολα παραδοσιακών οργάνων και αφετέρου με συνθέσεις που ερμηνεύονται από την ομάδα «Ηλιοδρόμιο».
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21:30
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Γραφείο Τύπου: Τάσος Ρέτζιος
Τ 2310 589.232
M 6977 591128
F 2310 651.099
Ε [email protected]
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival
Twitter: @MoniLazariston