Ένα σύγχρονο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (ΦΩΤΟ)

5 (3)
Του Βασίλη Παναγιωτίδη
Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης αποτελεί παράδειγμα αυτοδίδακτου ανθρώπου στον τομέα της τέχνης. Ο ίδιος σε ηλικία μόλις 16 ετών δημιούργησε μόνος του το πρώτο κέρινο ομοίωμα, αυτό του Μάικλ Τζάκσον. Όπως εξομολογείται στην «Κ», το ερέθισμα που τον έκανε να ασχοληθεί με την κατασκευή κέρινων ομοιωμάτων ήταν η επίσκεψή του σε πολύ μικρή ηλικία στο μουσείο της «Μαντάμ Τισσό».
«Από τότε κατάλαβα πως θα αφιερώσω τη ζωή μου στην τέχνη της κατασκευής κέρινων ομοιωμάτων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκινίδης. Σήμερα και μόλις στα 37 του χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Κηπιά. «Είναι ένας χώρος στον οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια εκθέτω τα έργα μου. Ήταν για μένα στόχος ζωής να μπορέσω να εκθέσω τα έργα μου και να μοιραστώ με το κοινό τη χαρά της δημιουργίας ενός κέρινου ομοιώματος» αναφέρει. Όπως ομολογεί, η ανταπόκριση από το κοινό είναι μεγάλη και αυτό τον ικανοποιεί, διότι μπορεί και διατηρεί με αυτόν τον τρόπο το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που δεν επιχορηγείται από πουθενά αλλού. Σήμερα τα έργα του φτάνουν τα 19 στον αριθμό και έχουν ως θέμα «Σύγχρονες προσωπικότητες του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου στερεώματος».
Τώρα και στη Θεσσαλονίκη
Να σημειωθεί πως από τις 30 Ιανουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκεφτούν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κτίριο Μ2 και να βρεθούν ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί, τον Τζόνι Ντέπ, τον Μάϊκλ Τζάκσον ,τηνΜελίνα Μερκούρη, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Βούλα Πατουλίδου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλες αγαπημένες προσωπικότητες, ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθεί το κέρινο ομοίωμα του κορυφαίου Έλληνα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρή Ζαγοράκη. «Αποφάσισα, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, να φέρω τα έργα μου στη Θεσσαλονίκη και να τα μοιραστώ με τον κόσμο» σημειώνει ο κ. Κοκκινίδης και τονίζει πως «οι επισκέπτες εδώ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και τον τρόπο κατασκευής των κέρινων ομοιωμάτων μέσα από εικόνες που θα δείχνουν τα στάδια κατασκευής του. Παράλληλα θα υπάρχουν ημιτελή έργα τα οποία θα τα επεξεργάζομαι μπροστά στο κοινό».
 
52 1 44 29