, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συναυλία για τα 20 χρόνια του «Ράδιο Ακρίτες»

radio-akrites-20xroniaΕίκοσι χρόνια κλείνει φέτος στα ερτζιανά το «Ράδιο Ακρίτες» και ο ομώνυμος σύλλογος γιορτάζει τα γενέθλιά του με μία μεγάλη συναυλία στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (έναντι δημαρχείου). Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (16/09) και θα ξεκινήσει στις 20:30.

Σ΄ αυτήν θα συμμετάσχουν πάνω από 40 καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά Ποντιακά ακούσματα.  Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τιμηθούν 8 αοιδοί οι οποίοι με τα τραγούδια τους ανέδειξαν αλλά και  συνείσφεραν τα μέγιστα στη διάσωση του ποντιακού Ελληνισμού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον Πυρρίχιο πολεμικό χορό «Σέρρα».

Το ραδιόφωνο των Ακριτών του Πόντου με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3FM», το οποίο εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1993, είναι αυτήν τη στιγμή το κυριότερο μέσο ενημέρωσης των Ποντίων στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ποντιακούς Συλλόγους που ενημερώνουν και ενημερώνονται για διάφορες δραστηριότητες που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό ενώ μέσω του  διαδικτύου προσπαθεί να προβάλλει την Ποντιακή παράδοση.

Με αφορμή τη συναυλία προς τιμή των 20 χρόνων λειτουργίας του σταθμού «ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3FM» ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Οι Έλληνες του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού μας πλούτου

και οι Ακρίτες κρατούν 20 χρόνια τώρα ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές. Ο χορός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικές πηγές καταγραφής του πολιτισμού ενός τόπου και ο Ποντιακός Ελληνισμός μεγαλούργησε και δημιούργησε ένα ένδοξο παρελθόν πολιτισμού. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου και της Νεολαίας των Ακριτών τα οποία εθελοντικά παίρνουν μέρος στην προσπάθεια αυτή του ραδιοφώνου αναδεικνύοντας τα ήθη και έθιμα του Πόντου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» σε συνεργασία με το δήμο Παύλου Μελά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.