ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Συνταγή για μελομακάρονα

supervisor Αναρτήθηκε από supervisor
20/12/2013
Πολιτισμός
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

melomakarona 1 55

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπωλ. Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Παίρνω ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθω μικρά μελομακάρονα. Τα αραδιάζω σε λαμαρίνες. Ελαφρά κάνω σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνω για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Related Post

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του

Μενδώνη: «Η ελληνική χειροτεχνία, πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού»

Ο Δήμος Κορινθίων τίμησε τον καθηγητή Dr. Charles Kaufman Williams, II

Θεσσαλονίκη: Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, τύπου «μπαλόνι», για διεθνείς αγώνες

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή καρύδι.

EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ:

Πλάστε τα μελομακάρονα πολύ μικρά, έτσι ώστε να μην χρειάζονατι πολλή ώρα μέλωμα. Αν τα πλάσετε μεγάλα, χρειάζονται περισσότερη ώρα ψήσιμο και περισσότερο μέλωμα.

Αν παραζυμώσετε τη ζύμη σας, θα ‘αμολύσει’ / θα αποβάλλει το λάδι! Θα ψηθούν μεν καλά και θα είναι τραγανά, αλλά δεν θα γίνουν αφράτα και δεν θα ρουφήξουν καλά το σιρόπι.

Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Μόλις προσθέσετε το αλεύρι και το πάρει μέσα η ζύμη και δεν φαίνεται, τότε ακριβώς σταματάτε το ζύμωμα!

Μην ξεχάσετε να κάνετε σχεδιάκι στην επιφάνεια του κάθε μελομακάρονου με ένα πιρούνι ή με έναν τρίφτη. Αυτό βοηθάει στο να ρουφήξουν σωστά το σιρόπι.

Για το σιρόπιασμα: αφού κρυώσουν καλά τα μελομακάρονα, τα βουτάτε στο σιρόπι που σιγοβράζει (στην χαμηλότερη θερμοκρασία της κουζίνας) και αμέσως τα πασπαλίζετε με καρύδι ή φυστίκι.

Αν τα θέλετε πολύ μελωμένα: αραδιάζετε τα κρύα μελομακάρονα σε λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνετε να ρουφήξουν καλά και να γίνουν πολύ μελωμένα.

Υλικά συνταγής

240γρ. σπορέλαιο 240 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. κονιάκ 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 200 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.γ. κανέλα Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο ½ λεμόνι (ακέρωτο) Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

 

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του
Πολιτισμός

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 16 χρόνια λειτουργίας του και με αυτή την ευκαιρία προσκαλεί...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
10/06/2025
Μενδώνη: «Η ελληνική χειροτεχνία, πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού»
Ελλάδα

Μενδώνη: «Η ελληνική χειροτεχνία, πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού»

«Μας ενδιαφέρει η δημιουργία μιας νέας γενιάς χειροτεχνών με επαγγελματική κατάρτιση, πιστοποίηση, επιχειρηματική υποστήριξη και διεθνή δικτύωση», δήλωσε η υπουργός...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
09/06/2025
Next Post

Τι θα δούμε σήμερα στα "Κλεμμένα όνειρα"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σκουπίδια με αξία»: Πώς η Σουηδία μετατρέπει τα απορρίμματα σε ενέργεια

Μόνιμος κάτοικος Αθήνας ο Τζόκοβιτς

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Εσύ τί ομάδα είσαι;» (video)

Ν. Ανδρουλάκης: «Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του Π.Σ.» (video)

Ο Μαραθώνας δεν χρειάζεται να ανακαλύψει την ταυτότητά του (ΦΩΤΟ+video)

«Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» (ΦΩΤΟ)

«Εκπαίδευση & Δεξιότητες ως Αναπτυξιακοί Πυλώνες» (ΦΩΤΟ+Video)

Τη Δευτέρα (16/6) ξεκινά η υποβολή των προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θωμάς Μπέγκας: «Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί σεβασμό και ουσιαστική ενίσχυση»

Attica Water Lab: Σύμπραξη για την εξοικονόμηση και την επαναχρησιμοποίηση του νερού στην Αττική

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτή την εβδομάδα (22 – 28 Μαΐου)

Η καριέρα αυτών των ζωδίων θα απογειωθεί

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
14/06/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa