, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το 2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου έρχεται τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

festival-musthriouΣτην έγκριση διοργάνωσης του «2ου Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης», προχώρησε σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασής του.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε χώρους της ΔΕΘ, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» αλλά και μέσα στην πόλη.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 11 ομάδες της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν διαδραστικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια απόδρασης και ρόλων, βιωματικές εναλλακτικές  ξεναγήσεις, παιχνίδια θρύλων και μυστηρίου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κυνήγι θησαυρού και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών τρόμου.
“Το φεστιβάλ αποτελεί, μεταξύ άλλων, την πλατφόρμα για ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο ταυτόχρονα αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή της πόλης, αυτήν που συνδέεται με θρύλους, μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα και δοξασίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν την επιθυμία της βιωματικής γνωριμίας  μαζί της”, δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας. .
“Η Θεσσαλονίκη,  με τη μεγάλη ιστορία και τα πολλά πρόσωπα, βασισμένη στο ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό παρελθόν της, αναδείχθηκε ήδη από την πρώτη περσινή διοργάνωση, σε ιδανικό σκηνικό για τα σενάρια που σχεδιάζουν οι συμμετέχοντες, προσφέροντας μια  ταξιδιωτική  εμπειρία έξω από τα καθιερωμένα σε  ομάδες τουριστών, που επιζητούσαν αυτό το είδος ψυχαγωγίας.” κατέληξε ο Σπύρος Πέγκας.
Με αφορμή την διοργάνωση του “2ου Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης” θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, στις 13.00, στην Αίθουσα Μ.Αναγνωστάκης του Δημαρχείου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.