fbpx

, Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Το «Ουζερί Τσιτσάνης» στη Δημοτική βιβλιοθήκη

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
skampardonisΠαρουσίαση Βιβλίου: «Ούζερι Τσιτσάνης» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη 30 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη.
Ο γνωστός Θεσσαλονικιός συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης παρουσιάζει το βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης», με την ιστορία να εκτυλίσσεται στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης θα  συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Στέλιο Λουκά.
Τοποθεσία: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27
Ώρα: 8.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
mousxouriΑφιέρωμα: «Νάνα Μούσχουρη, η ιστορία μιας φωνής»
Ένα αφιέρωμα από το προσωπικό αρχείο του δημοσιογράφου Λευτέρη Κογκαλίδη, για την μεγάλη φωνή που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από την πορεία της Νάνας Μούσχουρη, με αποσπάσματα από εμφανίσεις που έκανε στην βρετανική τηλεόραση, δίπλα σε σημαντικούς τραγουδιστές.
Τοποθεσία: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γ. Βαφόπουλου 3
Ώρα: 8 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
kinimatografikes-tainiesΣεμινάρια: «Θεραπευτικές Ιδιότητες των κινηματογραφικών ταινιών» στις περιφεριεακές βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης.
Τα σεμινάρια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε διάφορες περιφερειακές βιβλιοθήκες της πόλης. Εισηγητής είναι ο ψυχολόγος Στράτος Λέκκας, με το πρόγραμμα να απευθύνεται σε ενήλικες και να ολοκληρώνεται σε δυο συναντήσεις για κάθε βιβλιοθήκη.
Οι ενότητες έχουν διάρκεια πέντε ωρών και περιλαμβάνουν:
1η συνάντηση (18.30 – 20.30)
• Εισαγωγή στην ιδέα της «ταινιο-θεραπείας»
• Τρόποι με τους οποίους οι ταινίες δρουν θεραπευτικά
• Προβολή αποσπασμάτων ταινιών
• Ανταλλαγή απόψεων
2η συνάντηση (17.30 – 20.30)
• Οδηγίες για συνειδητή παρακολούθηση
• Προβολή ταινίας
• Συζήτηση
Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντησηστη βιβλιοθήκη Τριανδρίας, με την δεύτερη συνάντηση να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 4 Μαρτίου.
Τοποθεσία: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας, Αμοργού 29 (τηλ. 2310 921660)
Ώρα: 18.30
Είσοδος Ελέυθερη (Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
hyperralityΕγκαίνια έκθεσης: «Hyperreality»
Δανειζόμενη την λέξη από το βιβλίο του Ουμπερτο Έκο, «Travels in Hyperreality», μια ομάδα καλλιτεχνών έρχεται στο K&K Showroom, για να μας δείξει τις δημιουργίες της από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 10 Μαρτίου. Video Animation, 3D κατασκευές, lazer κ.α., συνθέτουν ένα ταξίδι στον κόσμο της εικόνας, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης των ορίων μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου.
Τοποθεσία: Κ&Κ Showroom, Τσιμισκή 96
Ώρα εγκαινίων: Δευτέρα ως Παρασκευή, 5.00 μ.μ. – 9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
poutaysΈκθεση ζωγραφικής: Marie Francoise Poutays
Από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και για περίπου 20 μέρες, μέχρι και τις 12 Μαρτίου, η γκαλερί Tsatsis Projects/Artforum φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Marie Francoise Poutays, σε μια εκδήλωση που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.
Τοποθεσία: Γκαλερί Tsatsiw Projects/ Artforum, Τσιμισκή 111-113
Ώρες: Τρίτη- Παρασκευή, 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 11 π.μ. – 3 μ.μ
Είσοδος Ελεύθερη
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
konstantinoupolisΈκθεση Φωτογραφίας: «Κωνσταντινούπολις, Η πόλη μέσα από το φωτογραφικό φακό του Αχιλλέως Σαμαντζή και του Ευγένιου Δαλεζίου»
Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης διήρκησε μόνο λίγες μέρες τον περασμένο Οκτώβριο και ύστερα από πολλά αιτήματα, παρουσιάζεται και πάλι στο κοινό για περίπου 2 μήνες, έως και τις 30 Απριλίου. Από το αρχείο του Οικουμενικού Πατριάρχη, έρχεται μια έκθεση χιλιάδων φίλμς που σκοπό έχει να αναδείξει την μεγαλοπρέπεια και το όραμα της Πόλης μέσα από φωτογραφίες κτιρίων, δρόμων και πορτραίτων. Ο Αχιλλέας Σαμαντζής (1870-1936) φωτογράφος του Σουλτάνου και ο γαμπρός του Ευγένιος Δαλέζιος (1888 – 1983) ιστορικός, βυζαντινολόγος και ερασιτέχνης φωτογράφος, παρουσιάζουν το έργο ζωής τους, μια έκθεση που δεν μπορεί παρά να σε ταξιδέψει και να σε συγκινήσει.
Τοποθεσία: Αγιορειτική Εστία, Εγνατίας 109
Ώρες: Δευτέρα και Τετάρτη 9 π.μ. – 4 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9 π.μ. – 8 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.