, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Το ζεύγος Κοκοβίκου αποκτά χρώμα

to-zeugos-kokobikou-apokta-xroma
Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάστηκαν τα πενήντα χρόνια της εταιρείας  «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος», δίνοντας χρώμα στην αγαπημένη ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα».
Η ιστορική πια ταινία του σκηνοθέτη  Γιώργου Τζαβέλλα γυρίστηκε το 1965 και η επεξεργασία της για την μετατροπή της σε έγχρωμη έγινε στα West wing studios, inc. στη Φλόριντα.
 
Να σημειωθεί πως η εταιρεία «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» έχει στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325 και καλύπτει πάνω από εξήντα χρόνια ελληνικού  κινηματογράφου.
 

Η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1η Μαρτίου στα Village στο Μαρούσι, όπου η «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» θα γιορτάσει τα πενήντα χρόνια λειτουργίας της και  τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού Γιώργου Τζαβέλλα, παρουσιάζοντας έγχρωμη «σα να γυρίστηκε χθες» την αλησμόνητη ταινία του «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», με πρωταγωνιστές  τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού, Δέσπω Διαμαντίδου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου, Δέσποινα Νικολαΐδου, Κατερίνα Γώγου, Σταύρο Ξενίδη, Δημήτρη Καλιβωκά, Νάσο Κεδράκα, Τασσώ Καββαδία.

Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιες ερμηνείες. Υπενθυμίζεται ότι είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Τζαβέλλας.