ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ξεκίνησε σήμερα το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
01/05/2025
Πολιτισμός
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
0
Ξεκίνησε σήμερα το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Athens All Stars Party στο parking Λυκαβηττού, Dobrawa Czocher στη Ρωμαϊκή Αγορά, πατινάδα με την Αγία Φανφάρα στην Πλατεία Αττικής, Wellness Weekend στον Εθνικό Κήπο, Κρητικό Γλέντι με τον Ψαρογιώργη στο Πάρκο Μπέη, Νεφέλη Φασούλη στον Άγιο Γεώργιο Λυκαβηττού, Ελληνικός κινηματογράφος στο Πάρκο Ελευθερίας, Κρατική Σχολή Χορού στην Πλατεία Ομονοίας, Papazó στην Πλατεία Δεξαμενής.

Με ένα πικ-νικ την Πρωτομαγιά και δωρεάν υπαίθριες δράσεις για όλους, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος άνοιξε φέτος η «βεντάλια» των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας.

Χάρης Δούκας: «Ελάτε να γίνετε μέρος μιας ζωντανής, ανοιξιάτικης Αθήνας με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σημείωσε: «Γιορτάζουμε τη φετινή Πρωτομαγιά με μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, θεατρικές παραστάσεις και ένα ολοήμερο πικ-νικ για όλη την οικογένεια. Από το εμβληματικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ξεκινάει το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. Για έναν ολόκληρο μήνα, από την 1η Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, ελάτε να γίνετε μέρος μιας ζωντανής, ανοιξιάτικης Αθήνας με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: «Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά μια μεγάλη γιορτή που ενώνει ανθρώπους, γειτονιές και ιδέες. Στόχος μας μέσα από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, είναι να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε σημείο της πόλης, δημιουργώντας εμπειρίες που έχουν αξία για όλους. Το Athens Urban Picnic είναι η αρχή ενός μήνα γεμάτου δημιουργικότητα, χαρά και συμμετοχή και σάς περιμένουμε για να τον ζήσουμε μαζί».

Το πρόγραμμα της Πρωτομαγιάς στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

12.00-18.00 | Face painting. Ζωγραφική προσώπου και glitter tattooing που θα μεταμορφώσει τα πρόσωπα των παιδιών με εντυπωσιακά χρώματα.

Related Post

Σταύρος Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: Στα μάτια μου ήταν ένας σύγχρονος Διόνυσος

Φάμελλος από Κομοτηνή: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας είναι το πολύ χαμηλό εισόδημα και η μεγάλη δημογραφική κρίση

Τζουζέπε Βιέρι στην Κ: Το stand up οφείλει να είναι ένα από τα λίγα, μικρά οικόπεδα ελευθερίας έκφρασης

Μια ξεχωριστή αγκαλιά του τάνγκο ανοίγει στη Θεσσαλονίκη

12.00-15.00 | Οικολογικά παιχνίδια. Τα παιδιά φτιάχνουν στεφάνια με πολύχρωμα λουλούδια από ρολά χαρτιού, κατασκευάζουν κάρτες με μπουκέτα τουλίπας από πλαστικά κουτάλια, μαθαίνουν παίζοντας να κάνουν σωστή διαλογή των απορριμμάτων στους μπλε, μοβ και καφέ κάδους και φτιάχνουν το δικό τους μικροσκόπιο από χρησιμοποιημένες συσκευασίες απορρυπαντικών, συνδυάζοντας δημιουργικότητα και εκπαίδευση.

12.30-13.15, 13.30-14.15, 14.30-15.15, 15.45-16.30, 16.45-17.30 | Παιχνίδια στη φύση. Διαδραστικό πρόγραμμα με ανοιξιάτικη διάθεση και δοκιμασίες παιχνιδιών:

  • Μεγάλο κυνήγι θησαυρού με πεταλούδες και απόχες για τα μικρά παιδιά
  • Mεγάλο κυνήγι θησαυρού με στοιχεία της φύσης για τα μεγαλύτερα παιδιά
  • Διελκυστίνδα (tug of war)
  • Limbo
  • Πολύχρωμο αερόστατο
  • Στριφογυριστό ρολόι
  • Μουσικοκινητικά παιχνίδια
  • Μπαλονοδρομίες
  • Μega jenga
  • Τic tac toe
  • Μπαλονοκατασκευές και πολλά άλλα

13.00-14.00 | Θεατρική παράσταση: «Το μυστήριο της γύρης | Πού πήγαν όλα τα αμύγδαλα;». Μια διασκεδαστική περιβαλλοντική θεατρική εμπειρία αφιερωμένη στις μέλισσες και την απίστευτη ικανότητά τους να μετατρέπουν τα λουλούδια σε καρπούς.

13.30-18.30 | Κεραμική στη φύση. Ένας κεραμίστας μαθαίνει στα παιδιά την τέχνη του πηλού στον τροχό! Τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους κεραμικά αντικείμενα, βάζα, πιατάκια, μπoλάκια και πολλά άλλα.

14.00-15.00 | DJ Set Hit 88.9. Μαίρη Μαργέλη.

14.00-18.00 | Dinoverse – Blue. Νομίζετε ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν; Πέρσι, γνωρίσατε τον Ross, αλλά φέτος θα είναι κοντά μας η φίλη του η Blue! Η Blue είναι μία έφηβη τυραννόσαυρος, γλυκύτατη, παιχνιδιάρα και χορευταρού! Ελάτε να τη γνωρίσετε από κοντά, να βγάλετε φωτογραφίες, να την ταΐσετε, να την πάτε βόλτα και φυσικά να παίξετε μαζί της … μέχρι τελικής πτώσεως.

14.30-15.50 | Felipe – Bubble show. Ένα show γεμάτο μαγικές σαπουνόφουσκες, που πετάνε στον ουρανό με παρέα τους μια παραμυθένια μουσική.

17.30 – 18.30 | DJ Set En Lefko 87.7. Εύα Θεοτοκάτου.

18.30 – 19.30 | Kids Radio Banda. Από την αρχή λειτουργίας του Kids Radio 88.6, υπήρχε ένα πρωτοπόρο όραμα: να φτιαχτεί ένα ραδιόφωνο για όλη την οικογένεια, ώστε να διασκεδάζουν όλοι παρέα με τραγούδια και ιστορίες και να δημιουργηθούν μοντέρνα τραγούδια, που θα μείνουν στις αναμνήσεις και στα βιώματα της επόμενης γενιάς.

Ο Μάιος στην πόλη έχει μεγάλες εκπλήξεις

Νεφέλη Φασούλη στον Άγιο Γεώργιο Λυκαβηττού, Athens All Stars Party στο Parking Λυκαβηττού, Dobrawa Czocher στη Ρωμαϊκή Αγορά, Πατινάδα με την Αγία Φανφάρα στην Πλατεία Αττικής, Wellness Weekend στον Εθνικό Κήπο, Κρητικό Γλέντι με τον Ψαρογιώργη στο Πάρκο Μπέη, Ελληνικός κινηματογράφος στο Πάρκο Ελευθερίας, Κρατική Σχολή Χορού στην Πλατεία Ομονοίας, midnight express στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Χοροί του Γάμου στην πλατεία Μητροπόλεως, Πανηγύρι της Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος, Papazó στην πλατεία Δεξαμενής και πολλά ακόμα, σε κάθε γειτονιά!

Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα του Φεστιβάλ: υπαίθριες δράσεις, μουσική, χορός, παραμύθια
Στις 2 Μαΐου, οι Σκιαδαρέσες -οι δίδυμες αδελφές Όλγα και Νίκη- θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Την ίδια ημέρα, η ομάδα ΈΞΙΣ που επικεντρώνεται στη συμπερίληψη αναπήρων και μη ανάπηρων χορευτών, χορογραφεί μια υπαίθρια παράσταση με θέμα την «Προσβασιμότητα στην πόλη».

Η πλατεία Ομονοίας, το απόγευμα της 2ας Μαΐου, υποδέχεται τον George Apergis με τα Reverb sessions του και μερικούς από τους πιο δραστήριους DJs και παραγωγούς, που θα γεμίσουν με υπέροχους ήχους την «καρδιά» της πόλης.

Το Σάββατο 3 Μαΐου, oι Full Circle έρχονται στο Ζάππειο Μέγαρο με καλεσμένους τους κορυφαίους DJ και παραγωγούς Avangart Tabldot, δημιουργούς του διάσημου πάρτυ, «Looking for a Crib».

Το πρωί του Σαββάτου (3/5), η Ηλέκτρα Νέγκα, αφηγήτρια παραμυθιών της προφορικής παράδοσης των λαών του κόσμου, υπό τη μουσική του Αλέξανδρου Κοντογεωργακόπουλου, θα βρεθεί στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», στην Πλάκα.

Το ίδιο πρωί, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Γιοχάλας, θα πραγματοποιήσει μία ξενάγηση στην εντυπωσιακή γλυπτοθήκη του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Την Κυριακή 4 Μαΐου, στη Μητρόπολη Αθηνών, το Θέατρο «Δόρα Στράτου» θα μάς μεταφέρει μέσα από τραγούδια, μουσικές, παραδοσιακές φορεσιές και χορούς του γάμου στην Καρωτή Θράκης.

Την ίδια ημέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τα Ιουλιανά (1965), το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), διοργανώνει έναν ιστορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης, αφιερωμένο στον αγώνα για τη δημοκρατία.

Το απόγευμα της 4ης Μαΐου, η _&beyond επιστρέφει δυναμικά στο κέντρο της πόλης με το Σανταρόζα Beat ’25 και δίνει ζωή σε μία από τις πιο εμβληματικές πλατείες της, την πλατεία Δικαιοσύνης.

Με σημείο συνάντησης την Αγία Αικατερίνη της Πλάκας, τη Δευτέρα 5 Μαΐου, το μουσικό συγκρότημα των σύγχρονων τροβαδούρων, αδελφών Καραβιώτη, θα παρουσιάσει το δρώμενο της καντάδας στα σοκάκια της ιστορικής συνοικίας.

Την ίδια ημέρα, δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Αλέξανδρος Μίαρης και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική συναυλία στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο.

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις είναι δωρεάν, ωστόσο για πολλές από αυτές απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων στη διεύθυνση: https://cityfestival.thisisathens.org/

Tags: Δήμος ΑθηναίωνΦεστιβάλ 2025
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Διονύσης Σαββόπουλος: «Από τους μπάφους και τις απογοητεύσεις, δεν καταλάβαινα τον ρόλο που θα έπαιζε στη ζωή μου»
Πολιτισμός

Σταύρος Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: Στα μάτια μου ήταν ένας σύγχρονος Διόνυσος

Με μία μακροσκελή ανάρτηση και με τον δικό του μοναδικό τρόπο αποχαιρετά ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός, Σταύρος Ξαρχάκος, τον σπουδαίο...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/10/2025
Φάμελλος από Κομοτηνή: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας είναι το πολύ χαμηλό εισόδημα και η μεγάλη δημογραφική κρίση
Πολιτική & Οικονομία

Φάμελλος από Κομοτηνή: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας είναι το πολύ χαμηλό εισόδημα και η μεγάλη δημογραφική κρίση

Την ανάγκη «πραγματικής ενίσχυσης της ελληνικής μεταποίησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψη του στη Βιομηχανική...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
21/10/2025
Next Post
Ανδρουλάκης: «Σήμερα Εργατική Πρωτομαγιά, τιμούμε τους εργαζόμενους» (video)

Ανδρουλάκης: «Σήμερα Εργατική Πρωτομαγιά, τιμούμε τους εργαζόμενους» (video)

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Το ένστικτο αυτών των ζωδίων είναι πάντα σωστό

Ζώδια: Ποια είναι πιθανότερο να ερωτευτούν μέσα στον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
06/10/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa