«Πολλά λόγια – κι από πράξεις τίποτα»! - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Πολλά λόγια – κι από πράξεις τίποτα»!

Απάντηση στη συνέντευξη Μπουτάρη…

καλαφατης

«Πολλά λόγια – κι από πράξεις τίποτα» είναι η αντίδραση του Σταύρου Καλαφάτη στα όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟΝ «ΤΑΠΕΙΝΟ» ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τη ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Από το σύνολο της συνέντευξης του δημάρχου είναι φανερή η αμηχανία και αδυναμία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η όλη του παρουσία είναι μια απ’ τα ίδια. Περσινά ξινά σταφύλια. Πολλά λόγια – κι από πράξεις τίποτα.

Δε θα απαντήσουμε σε όλα όσα δήλωσε ο “ταπεινός” δήμαρχος, που θέλει να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι να γίνει 100 χρονών (όπως ο ίδιος είπε), και τα αφήνουμε στην κρίση του κατοίκου της Θεσσαλονίκης. Οφείλουμε όμως, όσον αφορά τα σημεία όπου αναφέρθηκε στη στάση των «Εντάξει», να υπογραμμίσουμε τα γεγονότα, για να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια πίσω από τις “ατάκες”:

Σε σχέση με το αποτεφρωτήριο, έχει ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία του από το 2011. Υπάρχει, πλέον, καθαρό νομικό‐θεσμικό πλαίσιο, ενώ δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης. Το ότι δεν προχώρησε ούτε βήμα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ευθύνη της διοίκησης Μπουτάρη.

Για το μετρό, η θέση του Στ. Καλαφάτη και των «Εντάξει» είναι ότι το έργο μπορεί να συνυπάρξει με τα αρχαία, χωρίς να αφαιρεθεί ο κομβικός σταθμός Βενιζέλου. Το μόνο θολό σε αυτήν την υπόθεση είναι το σκαρίφημα του σταθμού Βενιζέλου που έβγαλε ο δήμαρχος, λες και ήταν λαγός από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού, στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, κάνοντας προσωπική πολιτική και μην υλοποιώντας την υπόσχεσή του ότι θα κατατεθεί κανονική μελέτη.

Δηλώνει ότι είναι ατακαδόρος για το… καλό της πόλης και μας προτείνει να το κάνουμε κι εμείς. Η θέση μας είναι ότι οι ατάκες βοηθάνε επικοινωνιακά, προσωπικά και αποκλειστικά μόνον τον ατακαδόρο. Ούτε την καθημερινότητα του πολίτη βελτιώνουν ούτε δημιουργούν προοπτική για τον τόπο.

Θέλει να μας κάνει και μάθημα, για το πώς να αντιπολιτευόμαστε. Δεν του αρέσει ο μεθοδικός και τεκμηριωμένος τρόπος που έχουμε επιλέξει, με αδιάσειστα –γραπτά– στοιχεία, που πολλές φορές προέρχονται από τις ίδιες του τις υπηρεσίες και που δείχνουν ότι “κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”. Θέλει να γίνουμε κι εμείς (πολυ)λογάδες.

Ας αφήσει να επιλέξουμε εμείς το πώς θα εργαστούμε για το καλό της πόλης κι ας φροντίσει να ξεμπερδέψει με τους Δελφίνους του, που τους απογοήτευσε σήμερα, αφού πρέπει, πια, να αντιλήφθηκαν ότι δαχτυλίδι διαδοχής δε βλέπουν από το δήμαρχο.

Σε σχέση, δε, με το κυκλοφοριακό, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από την “ομάδα” του, ακόμη ονειρεύεται να το λύσει. Ως τώρα, του έφταιγε η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας. Τώρα, του φταίνε οι Θεσσαλονικείς. Ποτέ ο ίδιος και η –υποτιθέμενη– πολιτική του».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ