Τα πλακάκια της....πλάκας! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τα πλακάκια της….πλάκας!

Της Γιώτας Ρουμελιώτη-Φωτορεπορτάζ:Σάββας Αυγητίδης

 

φωτο Σάββας Αυγητίδης

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Της Γιώτας Ρουμελιώτη / Φωτορεπορτάζ: Σάββας Αυγητίδης

Αυτοψία του karfitsa.gr στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι τα πλακάκια είναι όντως της πλάκας…
Ο λόγος για την… οδό Τσιμισκή όπου μπορεί κανείς να αντικρίσει, μεταξύ άλλων, σπασμένα πεζοδρόμια, «φαγωμένα» πλακάκια, λακκούβες καταμεσής των δρόμων, λυγισμένες κολώνες, σταθμευμένα μηχανάκια σε ακατάλληλους χώρους και διαρκή διπλοπαρκαρίσματα.

Μια αποκαρδιωτική εικόνα του πιο κεντρικού και κοσμοπολίτικου δρόμου της Θεσσαλονίκης.

 

τσιμισκη 2

Η οδός Τσιμισκή, η οποία τείνει να μεταμορφωθεί σε οδό «Παγίδας», καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που περαστικοί, διερχόμενοι και πεζοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για να τη διασχίσουν με ασφάλεια.
Το karfitsa.gr διέσχισε την απόσταση από την οδό Πολυτεχνείου ως την οδό Τσιμισκή, φωτογραφίζοντας σε 1,5 χλμ, όλα τα «κακώς κείμενα» που κρύβονται σε πεζοδρόμια και δρόμους.

τσισκη 3

Τα πράγματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο, όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις, καθώς όλα τα σπασμένα πλακάκια του πεζοδρομίου, μετατρέπονται σε «τραμπολίνο» μέσα από τα οποία πετάγονται νερά στους… άτυχους που τα διασχίζουν. Εικόνες ντροπής σε μια ιστορική οδό στην οποία ανήκουν δεκάδες καταστήματα και την οποία καθημερινά διασχίζουν χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και τουρίστες.

τσιμισκη 4

Το karfitsa.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ.Αθανάσιο Παππά,ο οποίος δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια για ανακατασκευή και συντήρηση στους δημόσιους δρόμους, ενώ παράλληλα τα μεικτά συνεργεία θα τοποθετήσουν ειδικά κολονάκια που θα εμποδίζουν το παράνομο παρκάρισμα.

«Κατανοούμε απόλυτα σαν δήμος Θεσσαλονίκης όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην οδό Τσιμισκή και το πόσο επηρεάζει την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Γίνεται ήδη η προσπάθεια για την συντήρηση και την ανακατασκευή στους δημόσιους δρόμους. Μεικτά συνεργεία οδοποιίας θα αναλάβουν να διορθώσουν τόσο την οδό Τσιμισκή,όσο και άλλους κεντρικούς δρόμους όπου απαιτείται ειδική παρέμβαση. Επίσης, θα τοποθετηθούν και ειδικές κολώνες οι οποίες θα εμποδίζουν τους οδηγούς να παρκάρουν επάνω στα πεζοδρόμια. Το θέμα συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και υπολογίζουμε ότι τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί», υπογραμμίζει ο κ.Παππάς.

tsimiskh 6

tsimiskh 7

tsimiski 9

Τσιμισκή Φωτο Σάββας Αυγητίδης

φωτο Σάββας Αυγητίδης

DSC_0091

Tσιμισκη/φωτο Σαββας Αυγητιδης

Tσιμισκή-φωτο Σαββας Αυγητιδης

DSC_0113

Τσιμισκη-φωτο Σαββας Αυγητιδης

Τσιμισκη-φωτο Σαββας Αυγητιδης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ