Πολυεθνική εταιρία έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στην Ελβετία και ήρθε στην... Ελλάδα! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Πολυεθνική εταιρία έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στην Ελβετία και ήρθε στην… Ελλάδα!

H Landis+Gyr εγκαινίασε τη νέα Μονάδα Παραγωγής Βιομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στην Κόρινθο

ergostasio-660x300

Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, γιόρτασε την ολοκλήρωση της μεταφοράς του Εργοστασίου  παραγωγής των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο. Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής στο Zug  (Τσουγκ)  / Ελβετία ηπολυεθνική εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία και να μεταφέρει την παραγωγή στην Κόρινθο.

Αεροφωτογραφία του εργοστασίου της Landis+Gyr στην Κόρινθο

Το έργο της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή της Κορίνθου. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κυρίως όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και  για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης.  Για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας Μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.

Το κόψιμο της κορδέλας στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis + Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε  80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, Head of Digital Operations της Landis+Gyr Ελλάδος,  παραλαμβάνει το «κλειδί» των νέων εγκαταστάσεων από τον κ. Matteo Birolini, Operations and SCM Excellence της Landis+Gyr

Η τελετή των εγκαινίων  των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα με την παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κου Oliver Iltisberger και με την συμμετοχή των εργαζομένων της Landis + Gyr Α.Ε.

Επιπλέον, για 3η συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε στην Landis + Gyr Α.Ε.  το Βραβείο του Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής. Το εργοστάσιο της Landis + Gyr στην Ελλάδα παραδίδει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών Landis + Gyr της Βόρειας Αμερικής που ονομάζεται FOCUS. Από το 2010 περισσότεροι από 8.000.000 τέτοιες συσκευές έχουν εξαχθεί από την Κόρινθο προς τη Βόρεια Αμερική αριθμός που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο έσοδα της τάξεως των 30.000.000 δολαρίων ετησίως.

Ο κ. Oliver Iltisberge, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis+Gyr και ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis + Gyr Α.Ε., τόνισε: «Η απόφαση για την μεταφορά της σημαντικής αυτής γραμμής παραγωγής από την Ελβετία στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση της σκληρής και επαγγελματικής δουλειάς όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Σε συνδυασμό με την βράβευση της εταιρείας μας από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα των υψηλών βιομηχανικών προτύπων που επιτυγχάνει η Landis + Gyr στην Κόρινθο.»

Οι κ.κ., Γιώργος Κυριαζόπουλος, Head of Electromechanical Devices της Landis+Gyr Ελλάδος, Χρήστος Καλαμάρας, Head of Logistics της Landis+Gyr Ελλάδος και Τάκης Καζαντζής, Head of Parts & Components Manufacturing της Landis+Gyr Ελλάδος,  παραλαμβάνουν το Βραβείο Καλύτερου Προμηθευτή από την  Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, από τον κ. Adrian Theiler, Vice President EMEA της Landis+Gyr, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ο κ. Oliver Iltisberger, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis + Gyr, δήλωσε:«Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς. Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε. Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ