Πώς αντιλαμβάνεστε τη στυτική δυσλειτουργία… από τα πόδια! - Karfitsa.gr
Health

Πώς αντιλαμβάνεστε τη στυτική δυσλειτουργία… από τα πόδια!

Τι έδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα…

podia_626_355Αμερικανοί επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι μια πιθανή ένδειξη στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αυξημένη κινητικότητα των κάτω άκρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Sleep, το λεγόμενο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (restless leg syndrome – RLS) συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία στους άντρες ηλικίας 56-91 ετών.

Πέντε έως 14 επεισόδια RLS το μήνα συσχετίστηκαν με 16% περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στύσης σε σύγκριση με άντρες που δεν εκδηλώνουν το σύνδρομο. Δεκαπέντε ή και περισσότερα επεισόδια RLS το μήνα συσχετίστηκαν με 78% περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στύσης.

Οι συσχετίσεις ήταν σταθερές ασχέτως ηλικίας, Δείκτη Μάζας Σώματος, επιπέδων άγχους και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τις πιθανότητες εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας.

Κοινός παρονομαστής στις δύο παθήσεις είναι τα χαμηλά επίπεδα ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ντοπαμίνη, παράγοντας που εξηγεί πιθανώς τη σχέση μεταξύ τους.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ