ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

diples 55Μπορεί οι σοκολατένιοι κορμοί, η Σαρλότ και τα τράιφλ να είναι λαχταριστοί, νόστιμοι και τρέντυ ωστόσο, οι χρυσαφένιες και λεπτές σαν δαντέλα δίπλες κλέβουν την παράσταση. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται λίγη προσοχή στην παρασκευή και κυρίως στο μέλωμα. Οπλισμένος όμως με κέφι και τη συνταγή του Γιώργου Μπαχτή θα κάνεις θαύματα. Άλλωστε δεν είναι πια καιρός να πάρουν τα ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας;

Υλικά:

100γρ. κρέμα γάλακτος ζωική

50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1γρ. αλάτι

1 πορτοκάλι ξύσμα

1 βανίλια

90γρ. ούζο

100γρ. αυγά

20γρ. κρόκους αυγού

75γρ. νερό

325γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένo)

325γρ. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένo)

Σιρόπι

1 κιλό νερό

2100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

420γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα εκτός από τα αλεύρια στον κάδο του μίξερ, με το γάντζο, τα οποία τα δουλεύουμε αρχικά στη 2 ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα των αλευριών μέχρις ότου η ζύμη αποκτήσει ελαστικότητα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Προσοχή! Για να δούμε αν είναι έτοιμη η ζύμη για τις δίπλες, κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και εάν έχει μικρές-μικρές κυψέλες η ζύμη στο εσωτερικό της τότε είναι έτοιμη, εάν όχι, θέλει και άλλο δούλεμα. Τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο με λίγο αλεύρι από κάτω και την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πασπαλίζοντας την με αλεύρι. Κόβουμε κομμάτια σε σχήματα της αρεσκείας μας με τη βοήθεια ενός ρολού κοπής για ζύμες. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν, μέσα σε λάδι που έχει κάψει καλά. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια τις σιροπιάζουμε με την μέθοδο ζεστές δίπλες-χλιαρό σιρόπι. Τέλος, τις τοποθετούμε σε πιατέλες και πασπαλίζουμε στην επιφάνειά τους τριμμένο καρύδι και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Χρυσή, μελωμένη και ‘‘διπλωμένη΄’ με υγεία ευτυχία και χαρά…

Πηγή: Athens Voice

Σχολιάστε