ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

cheese_530_530

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συντηρήσετε τη φέτα για περισσότερο καιρό! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η υψηλή θερμοκρασία κάνει τα τρόφιμα πιο ευαίσθητα. Νερό με αλάτι είναι το μυστικό για να διατηρηθεί η φέτα για μεγαλύτερο διάστημα, ζουμερή και πικάντικη. Η άλμη όμως έχει τη συνταγή της. Δεν γίνεται απλά με το ανακατέψουμε νερό και αλάτι!

Δοσολογία: για κάλε λίτρο νερού, υπολογίστε 75γρ. χοντρό αλάτι. Ανακατέψτε καλά ώσπου να δείτε το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη είναι έτοιμη.

Κόψτε τη φέτα σε δόσεις, και τοποθετήστε την προσεκτικά σε μεγάλο δοχείο. Αδειάστε από πάνω την άλμη μέχρι να σκεπάσει το τυρί τελείως. Κλείστε το δοχείο καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο.

 

 

Σχολιάστε