Πόσα εκατομμύρια χρωστούν τα κανάλια στο δημόσιο; - Karfitsa.gr
Media

Πόσα εκατομμύρια χρωστούν τα κανάλια στο δημόσιο;

φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών...

media-mikrofona

Έγγραφο με τα χρέη των καναλιών, κατέθεσε στη Βουλή ο Τ. Αλεξιάδης. Αφορούν ρυθμισμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων των τηλεοπτικών σταθμών της περιόδου 2009-2015

Νέα στοιχεία για το μέγεθος των οφειλών των καναλιών προς το Ελληνικό Δημόσιο παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποκαλύπτοντας ότι ξεπερνούν τα 35 εκ. ευρώ την τελευταία εξαετία.

Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε στη Βουλή σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το οποίο αποκαλύπτει ότι τα νομικά πρόσωπα που έχουν καταλογιστεί πρόστιμο από το ΕΣΡ βαρύνονται με τα εξής πρόστιμα (χωρίς να περιλαμβάνονται οι βεβαιώσεις από έλεγχο ή περαιώσεις): Οφειλές φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων 15,3 εκ. ευρώ, οφειλές ΦΠΑ 11,7 εκ ευρώ, οφειλές φόρου μισθωτών υπηρεσιών 6,2 εκ. ευρώ και οφειλές φόρου εισοδήματος 2,2 εκ. ευρώ.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι τα χρέη περιλαμβάνουν ενδεχομένως ρυθμισμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Πιθανώς πολλά από τα χρέη να είναι ρυθμισμένα, σε ρύθμιση ή σε άλλες διαδικασίες» είπε και απευθύνθηκε εμμέσως στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας λέγοντας: «ελπίζουμε να μην δούμε ανακοινώσεις ότι αυτά τα χρέη αφορούν μόνο κάποιες περιπτώσεις και όχι όλη την Ελλάδα. Αυτά τα χρέη αφορούν και την Αθήνα και όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ότι 5 ΔΟΥ της Αττικής έχουν προχωρήσει σε συνολική διαγραφή προστίμων του ΕΣΡ ύψους 4,1 εκ. ευρώ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ