Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ένα μήλο την ημέρα - Karfitsa.gr
Health

Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ένα μήλο την ημέρα

Το μήλο είναι επίσης καλή πηγή ....

Ένα μήλο την ημέρα αποδεικνύεται πολύτιμος «σύμμαχος» της καλής υγείας και της μακροζωίας.Αυστραλοί ερευνητές φαίνεται να επιβεβαιώνουν την κλασική λαϊκή ρήση, καθώς διαπίστωσαν ότι το γευστικό φρούτο συσχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται με τη φλούδα.
bigstock Apples 108717266

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 1.456 γυναίκες ηλικίας 70-85 ετών για διάστημα 15 ετών συνολικά και διαπίστωσαν ότι όσες έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα ήταν πολύ πιο πιθανό να απολαύσουν πολλά χρόνια ζωής, σε σύγκριση με γυναίκες που έτρωγαν περίπου ένα μήλο το μήνα (λιγότερα από 15 μήλα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους).

Βάσει των στοιχείων, η συμβολή του μήλου στη μακροζωία εκτιμάται σε 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του μήλου για την υγεία προκύπτουν κυρίως από τη φλούδα του και συγκεκριμένα από τις φυτικές ίνες και τα φλαβονοειδή που υπάρχουν σε αυτή. Τα δύο αυτά συστατικά συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την αποτελεσματικότερη διαχείριση της χοληστερόλης, το μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης αλλά και την καλύτερη προστασία από τον καρκίνο.

Το μήλο είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης C, συστατικά που βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στη φλούδα του φρούτου.

onmed.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ