Πόσο μειώνεται η τιμή του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη ενόψει… χειμώνα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Πόσο μειώνεται η τιμή του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη ενόψει… χειμώνα

Αυξάνονται οι νέες συνδέσεις

fusiko-aerioΙδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η μείωση της τιμής για τον καταναλωτή στο φυσικό αέριο σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, σύμφωνα με την Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης και Ε.Π.Α Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου τον μήνα Οκτώβριο, η οποία με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, και ανέρχεται σε 0,58 €/Nm3 (0,051 €/ kWh) για τη Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένου όλων των φόρων, μειωμένη κατά 14% σε σχέση με τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους και σε 0,59 €/Nm3 (0,052 €/ kWh) συμπεριλαμβανομένου όλων των φόρων, μειωμένη κατά 13% σε σχέση με τον Οκτώβριο για την Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Αντίστοιχα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανική χρήση εμφανίζει μείωση κατά μέσο όρο 18% για τους βιομηχανικούς πελάτες σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

Επίσης, εκτιμάται ότι οι τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες συναρτώνται με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και την ισοτιμία €/$, θα παρουσιάσουν περεταίρω μείωση τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία-πάροχος του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, παρατηρείται και φέτος οι οποίες για τον τρέχοντα μήνα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1.100 συνολικά για την Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ενώ θα αγγίξουν τις 700 στην Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Όσο για την επέκταση του δικτύου, αυτό συνεχίζει να επεκτείνεται στις περιοχές ευθύνης της εταιρείας. Συγκεκριμένα για την Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το δίκτυο επεκτείνεται στην Περαία, την Ιωνία και την περιοχή των Πεύκων και για την Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στον Αλμυρό Βόλου και κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στα Φάρσαλα, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα, με ισχύ έως τις 31/12/2015 οι δύο εταιρίες παρέχουν «ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» σε όσους επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής για Κεντρική Θέρμανση – Βιοτεχνική & Εμπορική – Επαγγελματική Χρήση.

Σε ότι αφορά τη Δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά υποβλήθηκαν 6.290 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 4.533, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για εκταμίευση σε 170 αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το προσεχές διάστημα σταδιακά, αναμένεται να εκταμιευθούν τα ποσά για τους υπόλοιπους ωφελούμενους. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων υπέρ των ωφελούμενων της Δράσης, η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την 23η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ