Πόσο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης - Ποια η επιβάρυνση για τις οικογένειες - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Πόσο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποια η επιβάρυνση για τις οικογένειες

Ξεκινά σε 15 ημέρες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaio-thermansis-8-708Ξεκινά σε 15 ημέρες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η επιβάρυνση λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, θα φτάσει τουλάχιστον στα 5-6 λεπτά το λίτρο κάτι που σημαίνει ότι για μια τετραμελή οικογένεια που καταναλώνει τουλάχιστον έναν τόνο ετησίως -1200 λίτρα- θα αφαιρεθούν από το καθαρό εισόδημα τουλάχιστον 72 ευρώ.

Όσον αφορά στην τιμή λιανικής, οι ειδικοί του χώρου περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί η διεθνής τιμή κατά την ημέρα πρεμιέρας. Αν η διεθνής τιμή κινηθείς στα σημερινά επίπεδα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ένα λίτρο να κοστίζει ακόμη και κάτω από 90 λεπτά.

 Σύμφωνα με το fpress, για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές υπάρχει και μια δεύτερη σοβαρή εκκρεμότητα. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε 15 ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες διάθεσης του επιδόματος. Χωρίς την απόφαση, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια με πέρυσι ή αν θα υπάρξουν αλλαγές. Στην καλύτερη περίπτωση για τους καταναλωτές, θα δοθεί και φέτος το «κουτσουρεμένο» κατά 50% επίδομα που δόθηκε και πέρυσι.

Εφόσον το επίδομα ισχύσει, τότε το τελικό κόστος για τους δικαιούχους, θα διαμορφώνεται περίπου στα 60-65 λεπτά ανά λίτρο (σ.σ. το επίδομα διαμορφώθηκε πέρυσι στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο ενώ το τελικό ύψος εξαρτιόταν και από την περιοχή της κατοικίας).

Μετά το ψαλίδισμα που έπεσε πέρυσι στο επίδομα θέρμανσης, τα κριτήρια χορήγησής του έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Για τον άγαμο, το εισοδηματικό κριτήριο έχει περιοριστεί στις 12.000 ευρώ

Για τον παντρεμένο έχει πέσει στις 20.000 ευρώ

 Για τον παντρεμένο με ένα παιδί, στις 22.000 ευρώ

Για τον παντρεμένο με δύο παιδιά, στις 24.000 ευρώ

Για τον παντρεμένο με τρία παιδιά στις 26.000 ευρώ

Το περιουσιακό κριτήριο, ανέρχεται πλέον στις 100.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 200.000 ευρώ για τον παντρεμένο.   

Τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο είναι δεδομένο ότι θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με το κλείσιμο της περυσινής χρονιάς θέλουν να εκμεταλλευτούν οι εταιρείες εμπορίας φυσικού αερίου καθώς, αντίθετα με το πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο υπήρξε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. imerisia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ