Πότε έρχεται η επόμενη δόση; - Karfitsa.gr
Διεθνή

Πότε έρχεται η επόμενη δόση;

Τι δηλώνουν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

dnt-sima-logotupo

Εντός του Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την έγκριση της επόμενης δόσης προς την χώρα μας, όπως δήλωσε ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ο κ. Μάρεϊ διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, μιλώντας στην τακτική εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ.

Απατώντας σε ερώτηση για το ύψος της δόσης και εάν αυτό θα φθάσει στα 1,8 δισ. ευρώ ο κ. Μάρεϊ δήλωσε ότι «δεν μπορώ να πω πόση ακριβώς θα είναι η δόση. Μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι μεγαλύτερη».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει «αναπροσαρμογή» των εκταμιεύσεων στην Ελλάδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος διήρκησε για «μεγάλο διάστημα».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δώσει διαβεβαιώσεις για «επαρκή χρηματοδότηση» του προγράμματος για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει τη δόση υποθέτει ότι θα έχουν δοθεί οι σχετικές διαβεβαιώσεις.

Ο κ. Μάρεϊ ερωτήθηκε και για τις εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε σχετική αναφορά στην πρόσφατη κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, στην οποία επαναλαμβάνεται ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης των στόχων του προγράμματος και πως από τις πρώτες εκτιμήσεις αποδεικνύεται ότι η επιδίωξη για το πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2013 επιτεύχθηκε με σημαντικό περιθώριο.

Τέλος, σε ερώτηση αν το ΔΝΤ διεκδικεί «ειδικό ρόλο» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Μάρεϊ δήλωσε ότι το ΔΝΤ ενθαρρύνει τις εν εξελίξει προσπάθειες στην Ευρώπη όσον αφορά τα stress test των τραπεζών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ