Πότε η γυναίκα απαρνείται το στοματικό σεξ… - Karfitsa.gr
Υγεία

Πότε η γυναίκα απαρνείται το στοματικό σεξ…

Τι αναφέρει μελέτη!

 

σε2

Θα περίμενε κανείς ότι το στοματικό σεξ είναι… καλοδεχούμενο ανά πάσα ώρα και στιγμή, όμως μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε!

Οι επιθυμίες στο σεξ αλλάζουν ανά περιόδους, φαίνεται όμως ότι ένας σημαντικός παράγοντας που τις επηρεάζει είναι οι ορμονικές μεταβολές.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Hormones and Behavior δείχνει ότι τις ημέρες της ωορρηξίας η γυναίκα παρουσιάζει μια σχετική αποστροφή προς το στοματικό σεξ. Οι ερευνητές ζήτησαν από 22 γυναίκες με φυσιολογικό κύκλο περιόδου (δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά) ηλικίας 18 έως 40 ετών να δουν ένα 90λεπτο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Είδαν το βίντεο σε μια από τις γόνιμες μέρες του κύκλου τους αλλά και μια άλλη ημέρα που δεν είχαν ωορρηξία.

Το βίντεο έδειχνε ζευγάρια κατά τη σεξουαλική πράξη αλλά και ζευγάρια να επιδίδονται σε στοματικό σεξ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την τεχνική της κολπικής φωτο-πληθυσμογραφίας (VPG) ώστε να καταγράψουν το μοτίβο βιολογικής ερωτικής διέγερσης των γυναικών, με βάση την παροχή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ζητήθηκε επίσης από τις γυναίκες να βαθμολογήσουν υποκειμενικά πόσο έντονο ήταν το εκάστοτε σεξουαλικό ερέθισμα.

Οι μετέπειτα αναλύσεις έδειξαν ότι η ερωτική διέγερση λόγω των σκηνών στοματικού σεξ ήταν σαφώς μειωμένη κατά τις γόνιμες ημέρες.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή και πέρα για πέρα λογική: Τις γόνιμες ημέρες του κύκλου, η γυναίκα δίνει αυτομάτως «προτεραιότητα» στη σεξουαλική πράξη που στοχεύει στην αναπαραγωγή και όχι στο σεξ που στοχεύει στη σωματική απόλαυση και τον οργασμό.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ