Πότε θα πει «όχι» η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; - Karfitsa.gr
Απόψεις

Πότε θα πει «όχι» η ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

Οι κάθε λογής ψηφοφορίες που γίνονται στη Super League αποτελούν και μία απόδειξη της επιρροής που έχουν οι ισχυροί του συνεταιρισμού στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος.

Παραδοσιακά υπήρχαν ομάδες οι οποίες ακολουθούσαν την «γραμμή» που έδιναν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός και η ερμηνεία του αποτελέσματος των ψηφοφοριών ήταν η απόδειξη της επιρροής της μίας ή της άλλης ομάδας.

Για τη διάταξη περί επιβολής πειθαρχικών ποινών κατά ΠΑΕ, η οποία δημόσια δυσφημεί ή απαξιώνει το συνεταιρισμό της Λίγκας γράφτηκαν πολλά όλες τις προηγούμενες ημέρες, οπότε λίγες αράδες παραπάνω δεν θα εξυπηρετούσαν. Στην ουσία όμως ήταν μία από τις σημαντικές ψηφοφορίες από το αποτέλεσμα της οποίας βγαίνουν πολλά συμπεράσματα για την τάση που επικρατεί στη Super League.

To  γεγονός ότι 13 από τις 18 ομάδες ψήφισαν υπέρ της κατατεθείσας πρότασης  δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι όλες το έκαναν προκειμένου να πάρουν θέση υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κόντρα της με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί κάποιες απ’ αυτές συγκυριακά να συμφωνούσαν ότι η πρόταση εξυπηρετούσε κατ’ επέκταση τα οικονομικά συμφέροντα  των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League.

Εχει αξία όμως η στάση που κράτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πριν την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Δικεφάλου» η στάση τόσο του Ζήση Βρύζα, όσο και του Θοδωρή Ζαγοράκη στις ψηφοφορίες της Ε.Π.Ο. και της Super League είχαν στοιχεία στρουθοκαμηλισμού. Κάποιες φορές κρατούσαν ουδέτερη στάση προκειμένου να μην χαρακτηρισθούν «ουρά» του Ολυμπιακού, σε ελάχιστες ψηφοφορίες πήγαν απέναντι από τους «ερυθρόλευκους», αλλά ποτέ δεν δημιούργησαν αντίπαλο πόλο.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια γκρίνιαζαν για αυτή την στάση της ΠΑΕ λογικό είναι να έχουν πλέον μεγάλες απαιτήσεις από τον Ιβάν Σαββίδη. Το κυριότερο; Απαιτούν να παίξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ρόλο του leader στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όχι να συντάσσεται πίσω από «γραμμές» του ενός ή του άλλου πόλου της Super League. Γιατί ο ΠΑΟΚ που δεν είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην ουσία κράτησε περίπου την ίδια στάση που κρατούσε την εποχή που είχε διοίκηση Πρωτοδικείου. Τώρα όμως ποιος είναι ο λόγος; Ακόμη κι αν το πίσω-μπρος στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ήταν κακός χειρισμός, στην ουσία έβλαψε σε επίπεδο εντυπώσεων την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη διοίκηση της οποίας πλέον ο κόσμος περιμένει δυνατά «όχι» στο σύστημα του ποδοσφαίρου. Αλλωστε η δυναμική των ηγετών «χτίζεται» από τα όχι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ