ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ένταση σε καταυλισμό Ρομά - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ένταση σε καταυλισμό Ρομά

Διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση του…
kataflismos-roma
Φωτό αρχείου

Στους δρόμους είναι από τα ξημερώματα οι Ρομά που κατοικούν εδώ και 40 χρόνια στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, καθώς γύρω στις 9 αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση του καταυλισμού. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία, ενώ με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τόνισε ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, στα Μέγαρα «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι».

«Θεωρούμε αναγκαία την αναβολή των εργασιών κατεδάφισης του καταυλισμού Ρομά Χαλανδρίου ώστε να καταστεί δυνατή με επάρκεια χρόνου η εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους φορείς, λύσης ομόφωνης με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία για την ευπαθή ομάδα των Ρομά και τις αρχές του Κράτους Δικαίου» επεσήμανε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ