Βρέθηκαν τρία επιστύλια στον τάφο της Αμφίπολης - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτισμός

Βρέθηκαν τρία επιστύλια στον τάφο της Αμφίπολης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

amfipoli 9

 

Τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, μήκους περίπου 80 εκατ. με 1 μέτρο και ύψους 15 εκατοστών, επιχρωματισμένα με μπλε και μαύρο χρώματος βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάλαμος πίσω από Καρυάτιδες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο είναι με ορθομαρμάρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι  δείγμα μεγάλου πλούτου.

Τα τρία κομμάτια μαρμάρου βρέθηκαν πεσμένα εντός του ταφικού μνημείου, στο χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες. Τα επιστύλια, που έχουν έντονο μαύρο και μπλε χρώμα, μεταφέρθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης για καθαρισμό και συντήρηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, στον προθάλαμο υπάρχουν και άλλα επιστύλια που διασώζονται χωρίς φθορές.

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν δύο επιγραφές μέσα στο τάφο της Αμφίπολης, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Σε επικοινωνία που είχε το karfitsa.gr με το μουσείο της Αμφίπολης, μας ενημέρωσαν πως δεν γνωρίζουν κάτι για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Οι προϊστάμενοι βρίσκονται ακόμη στον χώρο των ανασκαφών. Για την ώρα στο μουσείο δεν έχει φτάσει τίποτα», αναφέρει η αρχαιοφύλακας πληροφόρησης στο μουσείο της Αμφίπολης, Ελένη Τρανουλίδου.

Να σημειώσουμε πως από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ