Προαναγγέλλουν ελέγχους ελληνικών επιχειρήσεων σε Βουλγαρία και Κύπρο! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Προαναγγέλλουν ελέγχους ελληνικών επιχειρήσεων σε Βουλγαρία και Κύπρο!

Υπογράφονται διακρατικές συμφωνίες και αποστέλλονται στην Ελλάδα οι μετοχικές συνθέσεις των επιχειρήσεων…

Βουλγαρία

«Σαφάρι» ελέγχων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, ξεκινούν οι φορολογικές αρχές.

Στόχος να εντοπιστούν όσες χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες για να αποφύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα, ή να καταβάλουν μικρότερη φορολογία.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Ελληνες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν», επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.

Το κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην «Καθημερινή» τόνισε θα ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι επί της ουσίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα, προκειμένου να ανακοπεί η δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.

Πηγή: lykavitos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ