Προφυλακίστηκε ο Δαφέρμος για διακίνηση "μαύρου" χρήματος - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Προφυλακίστηκε ο Δαφέρμος για διακίνηση “μαύρου” χρήματος

Ομολόγησε ότι έδωσε χρήματα στον τότε αναπληρωτή...

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος για υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος. Οι δυο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 80 χιλιάδων ευρώ ο καθένας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος απολογούμενος ομολόγησε ότι έδωσε χρήματα στον τότε αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνιο Κάντα, εκβιαζόμενος από τον ίδιο.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, με επιχειρηματική παρουσία στοn χώρο της εμπορίας όπλων, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο αρμόδιος ανακριτής δεν έκανε δεκτό το αίτημά του και παρείχε τελικά εξηγήσεις απολογούμενος ως αργά το βράδυ. Λίγο νωρίτερα απολογίες είχαν δώσει δύο στενοί του συνεργάτες,που και αυτοί συνελήφθησαν με εντάλματα. Ένας από αυτούς είναι ο γιός του και ο άλλος, στενός συνεργάτης του σε ηλικία περίπου 80 ετών.

Η υπόθεση που οδήγησε σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά στην αγορά αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, στην οποία μεσολάβησε επιχειρηματικά ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα ικανοποίησης ελληνικών αιτημάτων δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Αυστρία, έδωσαν νέα ώθηση στην έρευνα και αξιοποιήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη που χειρίζεται τις έρευνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση “μαύρου” χρήματος περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 3% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς.

Μετά τις αποκαλύψεις Κάντα ενώπιον των δικαστικών αρχών κινήθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του Κάντα. kahtimerini | eurokinissi

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ