Πρώην υπουργός ρωτάει για τα... αντιπλημμυρικά της Θεσσαλονίκης! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Πρώην υπουργός ρωτάει για τα… αντιπλημμυρικά της Θεσσαλονίκης!

Εφιστά, μεταξύ άλλων, την προσοχή στο γεγονός ότι  δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα βάση δεδομένων ανά χείμαρρο, μέσω της οποίας θα μπορούσε να γίνει ένας συντονισμένος προγραμματισμός των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων!

DSC_0876

 

Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την οποία επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού Θεσσαλονίκης το οποίο, όπως σημειώνει σχετικά, «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με συντονισμένες κινήσεις σε επίπεδο τόσο κεντρικής, όσο και τοπικής διοίκησης».

Μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα Δήμων της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο-Βόλβη) όπου εξαιτίας της κακοκαιρίας χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και σημειώθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές, καθώς και δημοτικών διαμερισμάτων (Απολλωνίας, Ρεντίνας, Μελισσουργού, Μόδι) που στο πρόσφατο παρελθόν τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων.

Με αφορμή τα παραπάνω, ρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο λόγω των συχνών περιστατικών πλημμυρών που σημειώνονται σε σχεδόν όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και στα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκισή τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ