Προσλήψεις επιστημόνων στον... τουρισμό ζητά το ΕΕΘ - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Προσλήψεις επιστημόνων στον… τουρισμό ζητά το ΕΕΘ

Οι προτάσεις για την ανάπτυξη του τομέα στην πόλη

sysk-tourismos8402

Η με κάθε τρόπο ενδυνάμωση και ενίσχυση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, από όλους τους φορείς της πόλης, πέρα από διαθέσεις ηγεμονισμού και προβολής, ήταν ο κοινός τόπος στον οποίο συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι 19 φορέων της πόλης, στη Σύσκεψη, που διοργάνωσε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Φορέων της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι στο σύνολό τους τόνισαν ότι μόνο με συντονισμένες ενέργειες, συναντίληψη και κοινές δράσεις θα μπορέσει κάποια στιγμή να οικοδομηθεί ένας φορέας ο οποίος θα μπορέσει να συντονίσει τις επιμέρους προσπάθειες και να προωθήσει μέτρα και λύσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη. Και ο φορέας αυτός δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος από τον ΟΤΠΘ.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχ. Ζορπίδης, «το δικό μας Επιμελητήριο έχει προωθήσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Τουρισμού, όπως η παροχή δωρεάν ξεναγού σε σχολικές εκδρομές ή η οικονομική ενίσχυση άλλων φορέων που θα παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες, όπως η λειτουργία Infokiosk. Ωστόσο, δεν έχουμε απολύτως καμία διάθεση ούτε να ηγεμονεύσουμε σε αυτές τις προσπάθειες, ούτε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια, όπως κάποιοι άλλοι, ούτε να προτάξουμε την δική μας προβολή. Τίποτε από όλα αυτά δεν ενδιαφέρει το ΕΕΘ. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστούν μέτρα που θα φέρουν περισσότερους τουρίστες στην πόλη».

Ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του, το ΕΕΘ θα διοργανώσει Φεστιβάλ Τουρισμού, στις 19-22 Μαΐου και κάλεσε όλους τους φορείς να βοηθήσουν στη διοργάνωση του αλλά και να συμμετέχουν, στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Η κ. Πατουλίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ο ΟΤΠΘ πέρασε μία δύσκολη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού και δικαστικών διενέξεων, στην οποία ουσιαστικά «αφέθηκε στην τύχη του». Ωστόσο, ξαναστέκεται στα πόδια του και σύντομα θα παρουσιάσει το νέο Portal και τον Τουριστικό Οδηγό σε τρεις γλώσσες. Η κ. Πατουλίδου ζήτησε τη συνδρομή όλων ώστε ο Οργανισμός θα ισχυροποιηθεί, να αποκτήσει πόρους και προσωπικό ώστε να αναπτύξει δράσεις, συνενώνοντας τις επιμέρους προσπάθειες.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΟΤΠΘ Βούλα Πατουλίδου, ο Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Δημ. Συμιάκος, από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο Μιχ. Πεζίκογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, ο Βύρων Θεολόγης Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, ο Ρούλης Εδιάρογλου από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, ο Αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης Αχ. Τοπούζας, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Κων. Ανεστίδης, ο Πασχ. Μικρός, αν. Διευθυντής Τουριστικής Αστυνομίας, ο Κων. Μέλλιος Διευθυντής του Ο.Λ.Θ., ο Αλέξ. Τσαξιρλής και ο Αθαν. Δρογάμας, από τη ΔΕΘ-HELEXPO, η Ιωάννα Λιάκου, από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, η Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Έφη Κουδελή από το Thessaloniki Convention Bureau, ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ Ματίνα Σιώχου και μέλη του ΕΕΘ.

 

Οι Προτάσεις του ΕΕΘ

Οι συγκεκριμένες προτάσεις που έθεσε στη Σύσκεψη Φορέων ο κ. Ζορπίδης, είναι οι εξής:

  1. Μάρκετινγκ,  προώθηση και προβολή.

–          Ενδυνάμωση του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης με συμμετοχή σε αυτόν όλων των φορέων αλλά και ιδιωτών που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό.

–          Όλες οι προσπάθειες τουριστικής προβολής και προώθησης να γίνονται μέσα από τον Οργανισμό και όχι από μεμονωμένους φορείς.

–          Πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού προκειμένου να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται  σύγχρονες δράσεις ανάλογες στο πνεύμα της εποχικής.

–          Προσπάθεια για οικονομική ανεξαρτησία του οργανισμού μέσα από την πληρωμή τέλους διανυκτέρευσης.

 

  1. Εικόνα της πόλης

–          Βελτίωση της εικόνας της πόλης.

–          Υπογειοποίηση των κάδων και δραστική βελτίωση του φωτισμού στο ιστορικό κέντρο.

–          Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

–          Αστυνόμευση και έλεγχος της παράνομης στάθμευσης και της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων.

 

  1. Τουριστική οργάνωση της πόλης.

–          Δημιουργία μόνιμου κέντρου τουριστικών πληροφοριών στελεχωμένο με έμπειρο προσωπικό.

–          Βελτίωση των χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων ιδιαίτερα μπροστά σε τουριστικά αξιοθέατα.

–          Βελτίωση της σηματοδότησης στην πόλη,

–          Δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα ενημερώνουν τον τουρίστα πριν έρθει στην πόλη και θα τον βοηθούν στην περιήγηση του όταν φτάσει αυτήν.

–          Έκδοση τουριστικής κάρτας που θα προσφέρει εκπτώσεις στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, την  αγορά τα εστιατόρια κλπ.

–          Δημιουργία μεγάλων αθλητικών, εκθεσιακών, πολιτιστικών ή άλλων γεγονότων που θα φέρουν κόσμο στην πόλη.

–          Λύση στο θέμα των τουαλετών.

–          Αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και των μνημείων της που τώρα παραμένουν αναξιοποίητα.

 

  1. Δημιουργία τουριστικής συνείδησης

–          Δημιουργία καμπάνιας για την δημιουργία τουριστικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης η οποία τώρα δεν υπάρχει και αυτό επηρεάζει αρνητικά και επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν.

Περισσότερο από όλα ωστόσο χρειάζεται η διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των φορέων της πόλης. Το φαινόμενο αλλά να λέγονται  στις μεταξύ μας  συναντήσεις και συνεδριάσεις και άλλα τελικά να γίνονται, δεν βοηθά στην τουριστική προοπτική της πόλης η οποία χρειάζεται ενιαία έκφραση και δράση καθώς   «μαζί μπορούμε».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ