Ιστορίες με… κάρυ!

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας “Karfitsa” πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.
Με την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
 
Γιώργος Γρηγοριάδης
Μου λείπει το ξημέρωμα στο Θερμαϊκό
Ξυπνάει από τα άγρια χαράματα προκειμένου να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές. Μέχρι τώρα τον βλέπαμε στους …δρόμους της Θεσσαλονίκης να «τρέχει» ασταμάτητα ως ρεπόρτερ για να καλυψει την επικαιρότητα. Τους τελευταίους μήνες έχει πάρει θέση συμπαρουσιαστή στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, στο πρωινό του ΑΝΤ1. Είναι ο Γιώργος Γρηγοριάδης με δημοσιογραφική εμπειρία άνω των 20 ετών.
1.Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος τι θα ήθελες να είσαι;
Μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ίσως ιδιοκτήτης ενός μικρού πανδοχείου σε πανέμορφο, όχι κοσμοπολίτικο, νησί του Αιγαίου. Να έρχομαι σε επαφή με κόσμο.
2.Ρεπόρτερ ή παρουσιαστής τελικά;  
Δεν μπορείς να είσαι παρουσιαστής αν δεν έχεις κάνεις ρεπορτάζ νωρίτερα. Μην ξεχνάτε ότι 22 χρόνια στο πεζοδρόμιο ήμουν στρατιώτης πρώτης γραμμής. Ο ρεπόρτερ ασχολείται συνήθως με το θέμα του, ένας παρουσιαστής -που θέλει να είναι σωστά ενημερωμένος- με πολλά, πάρα πολλά, πάρα πάρα πολλά θέματα.
3.Ποιο ρεπορτάζ σου έχει μείνει αξέχαστο; 
Προσφυγικό. Η έξαρσή του στη χώρα μας. Το βίωσα, στην Ειδομένη, ένιωσα τον πόνο, το φόβο, την ταλαιπωρία, τα έντονα συναισθήματα χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το παρελθόν τους σε απάνθρωπες συνθήκες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των μικρών παιδιών, στις λάσπες, μέσα στη βροχή και στο κρύο. Τις ατελείωτες ουρές στα συσσίτια. Καθημερινά, επί μήνες.
4.Τι έχει η Θεσσαλονίκη που δεν έχει η Αθήνα;
Το Λευκό Πύργο και θάλασσα στην πλατεία Συντάγματος.
5.Στην πρωτεύουσα κινείσαι με Μετρό; Τι σου λείπει στη Θεσσαλονίκη;
Μετρό ε; Όχι ιδιαίτερα. Κινούμαι με το αυτοκίνητό μου γιατί η Αθήνα έχει “δρόμους” που δεν έχει η Θεσσαλονίκη. Τώρα όσο για το τί μου λείπει από τη Θεσσαλονίκη… Ίσως σας φανεί περίεργο… Οι πολύ πρωινές συνδέσεις από το Λευκό Πύργο. Το ξημέρωμα στο Θερμαϊκό. Κάποιες στιγμές με συναδέρφους, κάποια βράδια με φίλους.
6.Μεγάλη αδυναμία της ζωής σου… 
Τα παιδιά μου. Τα δύο αντράκια μου.
7.Φιλίες από τον επαγγελματικό χώρο η’ έξω από αυτόν;
Κυρίως έξω από αυτόν. Διατηρώ όμως εξαιρετικές σχέσεις και με συναδέρφους.
8.Ανεκπλήρωτο όνειρο;
Δύσκολη ερώτηση. Βάζω στόχους στην ζωή μου. Προσπαθώ να τους εκπληρώνω. Τα καταφέρνω μέχρι στιγμής.
9.Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς έχεις συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα;
Δεν έχω άλλη επιλογή πια. Ξυπνάω στις 03:30. Κάποιες φορές και νωρίτερα χωρίς ξυπνητήρι.
10.Πόση ώρα αντέχεις χωρίς κινητό; 
Ως εργαλείο δουλειάς; Ούτε λεπτό. Ως μέσο επικοινωνίας, θα μπορούσα και χωρίς αυτό. Υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδεις τρόποι επικοινωνίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ