Μ. Κεφαλογιάννης: Ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει ξεκάθαρη νίκη. Μία νίκη προάγγελο της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Καρφίτσα» ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι η κάλπη των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη κάλπη καθολικής αντίδρασης και αποδοκιμασίας κατά του λαϊκισμού και των λαϊκιστών. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υποψήφιος (με τη ΝΔ) ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι αυτή δεν είναι μόνο μία εθνικά επιζήμια συμφωνία, αλλά πρόκειται και τεράστια εθνική ήττα. «Δυστυχώς», τονίζει, «τη “βαριά κληρονομιά” που μας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε καθόλου εύκολα να την “αποποιηθούμε”».
Ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ σε αυτές τις ευρωεκλογές, κ. Κεφαλογιάννη; Ποιο το πολιτικό στοίχημα για αυτή την εκλογική μάχη για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; 
Η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μία καθαρή, ξεκάθαρη νίκη στις ευρωεκλογές. Μία νίκη προάγγελο της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Μία νίκη κατά του αριστερόστροφου ιδεοληπτικού λαϊκισμού που τυράννησε τη χώρα και τον λαό μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η κάλπη των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη κάλπη καθολικής αντίδρασης και αποδοκιμασίας κατά του λαϊκισμού και των λαϊκιστών. Στις 26 Μαΐου τελειώνουν τα ψέματα, οι αυταπάτες και ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα. Τελειώνουν τα ψέματα για τον λαϊκισμό πανευρωπαϊκά.
Η σημερινή κυβέρνηση ευτέλισε τους θεσμούς. Καταστρατήγησε το Σύνταγμα. Καταρράκωσε την Υγεία. Γκρέμισε την Παιδεία. Ο τόπος μας βίωσε μία κυβέρνηση που η «δημοκρατική της ευαισθησία» δεν ανέχεται την αντίθετη άποψη. Μία κυβέρνηση που δεν αντέχει τη διαφορετική φωνή. Και μόλις ακουστεί κάτι διαφορετικό από τα «θέσφατα» του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως χαρακτηρίζεται, με ευκολία, ακραίο, φασιστικό, ακροδεξιό.

Είναι αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών;

Τη «βαριά κληρονομιά» που μας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς δεν μπορούμε καθόλου εύκολα να την «αποποιηθούμε». Μία διεθνής συμφωνία αλλάζει, καταργείται ή τροποποιείται μόνο με μία άλλη διεθνή συμφωνία. Τρανό παράδειγμα η Συνθήκη της Λωζάννης. Που παρά τις προκλητικές αμφισβητήσεις του Τούρκου προέδρου δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Μάλιστα πρόσφατα, με δική μου τροπολογία, η Συνθήκη της Λωζάννης κατέστη κοινοτικό κεκτημένο σε ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο καταδικάζεται απερίφραστα η όποια προσπάθεια αμφισβήτησης της Συνθήκης από πλευράς της Τουρκίας.
Η σημερινή κυβέρνηση, που πόρρω απέχει από τη δική μας πατριωτική στάση, εμπνεόμενη από μία διεθνιστική αντίληψη υπέγραψε τη συγκεκριμένη Συμφωνία απεμπολώντας τα δύο ισχυρά όπλα της χώρας μας. Το δικαίωμα του βέτο στην εισδοχή νέων μελών στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήδη, το πρώτο όπλο «σίγησε διά παντός» και τα Σκόπια εισήλθαν στο ΝΑΤΟ.
Το μόνο που μας απομένει, ενεργώντας πλέον από αμυντική στάση, είναι να προσπαθήσουμε να καθυστερήσουμε την είσοδο των Σκοπίων –η διαδικασία ένταξης μπορεί να διαρκέσει και δέκα χρόνια– στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξηγούμαι πριν πάω στην ουσία της Συμφωνίας, που αποτελεί μία τεράστια εθνική ήττα για την πατρίδα μας. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν επέφερε λύση στο ζήτημα, αλλά δυστυχώς δημιούργησε πολλά σημαντικά προβλήματα για το μέλλον. Όχι μόνο εκχώρησε το απαράδεκτο. «Μακεδονική» ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί καν να συζητήσει, αλλά άνοιξε τεράστια θέματα «μακεδονικής μειονότητας», προβλήματα στα ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις.
Είστε Πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Πώς κρίνετε τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και τη σχέση της γείτονος χώρας με την ΕΕ;
Οι προκλητικές και εν πολλοίς επιθετικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς δεν καταφέρονται κατά της χώρας μας ή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Είναι προκλητικές ενέργειες κατά του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι παραβιάσεις όχι του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά παραβιάσεις κατά του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ενωμένης Ευρώπης.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του υπερψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία μία τροπολογία που είχα καταθέσει μαζί με δύο εκλεκτούς συναδέλφους μου, με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για τον μη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και καθίσταται η Συνθήκη της Λωζάννης ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Έχω την τιμή να προεδρεύω της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας και είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον περασμένο Δεκέμβριο την Άγκυρα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν 40 ευρωβουλευτές και 40 Τούρκοι εθνικοί βουλευτές. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την τουρκική ηγεσία στο ανώτατο επίπεδο. Και όλα αυτά που σας ανέφερα παραπάνω είχα τη δυνατότητα να τους τα καταστήσω σαφή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Επιτρέψτε μου, επίσης, και ένα τελευταίο σχόλιο. Που σχετίζεται και με τη διαμαρτυρία μου προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για την εκδήλωση μίας αποκαλούμενης «Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης» σε αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Τίποτα από όλα αυτά που προανέφερε δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί αν στη δεκαετία του ’70 είχαμε υποκύψει στο σύνθημα του λαϊκισμού εκείνης της εποχής, το αλησμόνητο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Αλλά ευτυχώς και σήμερα, δικαιώνεται η διαχρονική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι τα πολιτικά οφέλη της Ελλάδος από την ένταξή της στην Ενωμένη Ευρώπη θα είναι πολύ μεγαλύτερα ακόμη και από τα πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ