, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αρ. Φωκάς: Ανταποκρίθηκα στο πατριωτικό κάλεσμα του Πάνου Καμμένου

Κίνητρό μου ήταν και θα είναι η πατριωτική στάση απέναντι  στα εθνικά μας θέματα και οι αρχές του Πάνου Καμμένου με ικανοποιούν, δήλωσε στην Κarfitsa, ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, που εκλέχτηκε με την Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος την Τρίτη προσχώρησε στους ΑΝΕΛ.

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Ωστόσο, διευκρίνισε πως θα επιθυμούσε η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου να είχε εκφραστεί νωρίτερα, υποστηρίζοντας πως η πιο κατάλληλη στιγμή αντίδρασης ήταν τον Ιούνιο του 2018 πριν υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών. «Και η παρούσα χρονική στιγμή που αντέδρασε ο Πάνος Καμμένος θα επιφέρει αποτελέσματα. Τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών έφτασε στην ελληνική βουλή και όλοι μαζί ανεξαρτήτως κόμματος θα την καταψηφίσουμε γιατί σεβόμαστε την πατρίδα και την ιστορία μας», υπογράμμισε ο κ. Φωκάς.

Προσχωρήσατε στους ΑΝΕΛ, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του κ.Καμμένου και δύο βουλευτών του από την κυβέρνηση , ενώ η υπόλοιπη δύναμη του κόμματος προσκολλήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Όπως έχω τονίσει επανειλημμένως η πρόταση από τον Πάνο Καμμένο μου έγινε τη Δευτέρα. Ανταποκρίθηκα στο πατριωτικό κάλεσμά του, γιατί συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τον θαύμασα που παράτησε την καρέκλα δίνοντας τη μάχη του για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό θέμα.

Συμφωνείτε με τις μέχρι τώρα επιλογές του κ. Καμμένου ως κυβερνητικού εταίρου; Μήπως θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θεωρεί κατάπτυστη μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ;

Η πιο κατάλληλη στιγμή αντίδρασης ήταν τον Ιούνιο του 2018 πριν υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, και η παρούσα χρονική στιγμή που αντέδρασε ο Πάνος Καμμένος θα επιφέρει αποτελέσματα. Τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών έφτασε στην ελληνική βουλή και όλοι μαζί ανεξαρτήτως κόμματος θα την καταψηφίσουμε γιατί σεβόμαστε την πατρίδα και την ιστορία μας!

“Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε μιλήσει ποτέ, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να αντισταθούμε απέναντι στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση” δήλωσε για σας την Τρίτη ο κ. Καμμένος. Κάποιοι μιλούν για ευκαιριακή συνεργασία προκειμένου να φιλοξενηθείτε στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη  Β’ Θεσσαλονίκης , παρέχοντας ένα “μαξιλαράκι ασφαλείας” στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ. Τι απαντάτε;

Νομίζω ότι την παρούσα χρονική στιγμή έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρότερα ζητήματα από τα “μαξιλαράκια ασφαλείας”. Κίνητρό μου ήταν και θα είναι η πατριωτική στάση απέναντι σε τέτοιου είδους θέματα και οι αρχές του Π. Καμμένου το ικανοποιούν.

Ποιες διαφορές έχουν οι  πολιτικοί αρχηγοί, Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης;

Ο Πάνος Καμμένος είναι βουλευτής από το 1993, μάχιμος και πάντα σταθερός στις αρχές και τις αξίες του και ανέκαθεν εκ διαμέτρου αντίθετος στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε «κομματικά» και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και στην προκειμένη περίπτωση με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΑΝΕΛ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.